Free counters!

Paljaske heeft het toch maar allemaal gedaan

Phalyas van de Anvershoef

Duitse Herder

 

Na het wegvallen van de Barzoi is er een pup bijgekomen, en na enkele weken had ik besloten om terug in de africhting te gaan,nl IPO.

 

Ik wou persé bij een rasclub gaan, dat stond toch "sjieker" (enkele jaren later was ik niet meer zo overtuigd)

Her en der heb ik moeten zoeken tot ik een club vond waar mijn hondje welkom was. Het ging altijd zo van " Uwe hond komt van de verkeerde fokker, daar kunt ge niks mee doen". En dat noemen ze nu een "rasclub", waar ze opvoorhand al een oordeel kunnen vellen over een pup van 12 weken !!

 

Uiteindelijk ben ik in de Vlaanders (Voorde) en het Brusselse (Lennik) terecht gekomen, daar maakte ze zich niet druk om de afkomst van mijn hond. Ik moest daarvoor wel 88km heen en dan nog eens 88km terug voor rijden, dat had ik er wel voor over, gewoon om te laten zien dat mijn hond (die volgens bepaalde leden van die bepaalde rasclub van de verkeerde fokker kwam) wél iets kon. Voor ze twee jaar was, stond er alles op SchH/IPO 3 en Sph van 95pt, U op tentoonstelling en uiteindelijk KKL1

 

Mijn dank gaat uit naar Michel, Stefan, Oscar, William, Franklin en Roger-ke en alle andere die mijn Phalyas-ke tot deze goede resultaten wisten te leiden.

 

Phalyas is op 9,5 jaar overleden. Wel een triestig einde, ze kreeg nieuwe medicijnen omdat ze een "sporthart" had, maar heel haar lichaam begon plots vol vocht te komen zitten, na twee weken moest ik ze laten inslapen omdat het vocht tot in haar longen zat en letterlijk begon te stikken. Ik heb nog nooit in mijn leven zo hard moeten janken, ik vond het gewoon afgrijselijk zo te moeten aanzien hoe een leven zo moest eindigen, ook al is het een hond.

 

Voorheen waren Githa en Buddy me al ontvallen, Phalyas was dus de laatse die ik verloor. Ik had toen voor mezelf uitgemaakt om nooit nog een hond in huis te halen, ik had altijd teveel verdriet bij verlies.

 

 

 

 

 

 

De foto's hieronder zijn van als puppy op 9 weken en als volwassene tussen de 2 en 3 jaar.