Free counters!

Mijn Maine Coons

Beste bezoekers,

 

Deze pagina's gaan over mijn twee geweldige poezen Minoes en Dolores

 

Trouwe volgers zullen opgemerkt hebben dat ik de layout heb veranderd, ik moest wel want ik heb veel te vertellen over deze twee superlieve, veel te slimme en ongelooflijke knappe dames.

 

Zoals jullie gemerkt hebben maak ik nu subpagina's aan, ieder jaar eentje, dat is gemakkelijker om de levensloop van deze pluchen bollekes te volgen.

 

In 2013 is Minoes hier komen aanwaaien en in 2014 is er Dolores bijgekomen.

 

Ik wens jullie veel leesplezier met de verhaaltjes en filmpjes en kom gerust regelmatig terug om een kijkje te nemen.

 

Voor in't geval dat je de subpagina's nog niet ontdekt hebt in de menubalk heb ik extra links aangemaakt zodat je rechtstreeks naar de gewenste pagina kan gaan.

 

Rasbeschrijving

 

De Maine Coon behoort tot het oudste natuurlijke kattenras van Noord-Amerika. De eerste Maine Coon katten werden aangetroffen in en rond de staat Maine in het gebied New Engeland. Dit gebied bestaat uit de staten Maine, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. Hier komt ook het eerste gedeelte van de naam vandaan, namelijk Maine.

Een van de kenmerken van de Maine Coon is de grote afmeting. De Maine Coon is namelijk qua afmeting het grootste kattenras.

 

Het uiterlijk van de Maine Coon is het meest opvallende aan dit ras. Naast de grote afmeting en halflangharige vacht zijn ook de pluimpjes op de oren en een lange volle staart en mooie volle kraag een belangrijk kenmerk van een Maine Coon. Met halflangharig wordt bedoeld dat de vacht niet over het geanse lichaam langharig is.

 

De Maine Coon is heel prettig in de omgang. Hij heeft meestal een prettig humeur, is intelligent, vriendelijk en verdraagzaam bij mensen en andere huisdieren. Ondanks dat hij soms wat verlegen overkomt, is de Maine Coon op hogere leeftijd nog speels en vindt het heel fijn om aandacht te krijgen.

Wanneer ze naar buiten mogen, worden ze al gauw goede jagers worden, omdat het hele goede springers zijn.

Verder hebben ze een groot zelfvertrouwen, zijn slim en hebben een open karakter wat een Maine Coon tot een goede familie kat maakt.

 

Iets wat je misschien niet zo gauw zou verwachten van een kat, is dat aardig wat Maine Coons juist dol op water zijn.

Helaas is dat is sommige gevallen erg lastig. Bij elke waterpot die er staat is het dan hetzelfde liedje, of hij gaat er gewoon in liggen, of hij trekt hem omver, of hij slaat met zijn poot in het water. Een waterpot of zo kun je dan natuurlijk nog wel uit je huis laten, maar dan blijft altijd nog de drinkbak van de kat over, waar sommigen zich leuk mee weten te vermaken. De waterbakjes worden dan vakkundig leeg gemept, wat gelijk ook het risico meebrengt dat ze dan niet genoeg water kunnen drinken. Voor die drinkbakjes bestaat er een heel goede oplossing : de waterfonteintjes.

Ze bestaan in vele soorten en kleuren maar uit ondervinding heb ik nu een porseleinen fonteintje staan want met de plastic fonteintjes gingen ze heel het huis rond, nadat ze deze volledig uit mekaar gehaald hadden.

 

 

Het is zo dat het per kat afhankelijk is hoe de vacht is en hoe de Maine Coon hem zelf verzorgt en of je er zelf dan nog veel aan moet doen.

Maar over het algemeen valt het qua vachtverzorging wel mee. In de meeste gevallen is 1 keer per week even kammen wel voldoende. Sommigen zul je vrijwel nooit hoeven te kammen en anderen hebben zo snel last van klitten dat ze meerder malen per week gekamd moeten worden.

Zo moet ik Minoes om de twee dagen kammen en dus niet borstelen en dan is ze er in staat om toch nog klitten te krijgen en Dolores zou in principe met 1 borstelbeurt per week spik-en-span zijn, maar die neem ik ook om de twee dagen onder handen met een korte borstelbeurt want die maakt daar niets uit, zij vindt het zaaaaalig !!

Ik weet niet hoe jullie te werk gaan met jullie langharige katten maar ik werk met de clicker en bijhorende snoepjes om de "dwang" van het borstelen te verdoezelen, vooral bij Minoes is dat echt wel nodig want die laat het echt niet toe.

 

Tot miauws !!