Free counters!

De twee Queens van Yellow City

Jippiiieeee, we zijn al in 2016

 

Ik hoop dat jullie een fijn Oudjaar gehad hebben met daarbij behorend spetterend feest. Het kon bij ons niet op. Ikke lekker gegeten en mijn twee Queens ook. Natuurlijk ben ik thuis gebleven om mijn katten eventueel te ondersteunen tijdens al dat knallend geweld dat dit jaar eigenlijk rustig was verlopen. Alle andere jaren begonen ze al twee weken op voorhand vuurpijlen en bommetjes af te steken, maar dit jaar niet.

 

Nu, ik was niet echt ongerust, maar je kan nooit weten wat er allemaal zou kunnen gebeuren buiten. In ieder geval waren mijn Queens niet onder de indruk van het geknal om middernacht. Traditioneel was ik voor den TV in't slaap gevallen en rond middernacht werd ik wakker en die twee lagen rustig naast mij in de zetel. Minoezepoes lag lekker languit naast mij en Dolly Wolly half op mijn schoot met haar twee voorpoten bovenop haar dochter. Alles was dus peis en vree

 

6 Januari: Drie Koningen vandaag

 

Normaal gezien zou dit een "normale" dag moeten geweest zijn, wat is normaal ? Wel , een doodgewone dag met de doodgewone gang van zaken, aangevuld met kindjes die verkleed zijn en de alom gekend liedjes van deur tot deur lopen te zingen.

Hier verliep het dus NIET als een doodgewone dag want ik heb er de DA weer kunnen bijhalen. Dolly Wolly plaste weer kleine plasjes in huis met wat bloed in, GODMILJAAR hé, het jaar begint al goed. Het is pas twee maanden geleden dat de DA voor hetzelfde probleem langs kwam. Dus kreeg ze weeral een spuit in kaar kont en kreeg ze dit keer straffere medicatie, zwaarder dan Baytril dat ik toch twee weken moet aanhouden. Ik had uit voorzorg die twee een gareeltje aangedaan omdat ik meer houvast zou hebben, tja dat was een goed gedacht maar daar bleef het bij. Alles verliep vrij goed tot ze het spuitje kreeg. Histerisch dat ze werd, nu ja, ik kan dat wel best geloven, tenslotte een degelijk onderzoek doet wel echt pijn als je kat met een blaas- en nierontsteking zit en ook met koorts.

Ik stond daar met het gareeltje in mijn hand want ze had zich daar uit gewurmd met het nodige gekrijs, geblaas en gekrab. Mijn armen zien er lief uit ! Gelukkig was de DA sneller dan ik en had ze dus kunnen pakken. Het was wel een stom zicht eigenlijk, ik met mijn gareeltje. Daarna moesten de nageltjes nog geknipt en dat verliep dan weer vlekkeloos, haar colleire was al over. Daarna Minoezepoes er bij gehaald om ook haar nageltjes te laten knippen. De DA zei "zeg, die gaat toch niet in mijn handen bijten hé, want die kijkt zo boos" Welnee manneke, dat is de natuurlijke look van de Maine Coon !! LOL

12 januari . . . . . Klote hé, godverdoemme !!

Net als je denkt dat het goed gaat, gaat het weeral mis. Dinsdagmorgen en dit is wat ik te horen en te zien kreeg. Mijn Dolly Wolly met een rochel in de keel. Wat heeft ze nu weer ? Een vallingeske zoals wij mensen hebben ? Een paniekerig sms-ke naar de DA gestuurd en ging vandaag nog langskomen Terwijl ik op mijn PC-tje zit te werken komt Dolly Wolly bij mij op de bureau zitten en krijgt met regelmaat niesbuien AAAAHHH die heeft toch niet de niesziekte hé !!! GODMILJAAR, HET HOUDT MAAR NIET OP !! Ik zit hier wel met de schrik, niesziekte of niet ? De DA is net binnen en het onderzoek kan beginnen. Het blijkt een ferme acute keelontsteking te zijn die erg besmettelijk is. Dus weeral een spuitje in haar kont en de nodige ontstekingsremmer die ze er nog bij moet nemen. Omdat het zo besmettelijk is moet Minoezepoes ook een spuitje krijgen en een ontstekingsremmer. Nu , ik weet niet wat het ergste is, de niesziekte of die ontsteking, tenslotte doet mij dat aan Clooney de Tweede denken, die zat ook met een ontsteking op zijn luchtwegen (volgens die trut dan een DA , je weet wel, diegene die mij toen heeft laten zitten) en die heb ik ook snel moeten afgeven.

Ze niest wel veel, soms vliegt het snot in't rond maar ik moet niet wanhopen (blijkbaar) Ze is super aktief, haar ogen staan heel helder en wat belangrijk is, ze eet heel goed, allé, ze vreten alle twee heel goed. Toch ben ik serieus achterdochtig, we zullen wel zien hoe het afloopt hé. Daar mijn katten NOOIT buiten komen maakt het probleem nog raarder. Ik ben zo voorzichtig, katten zijn echt wel gevoelige dieren. Als ik thuis kom doe ik onmiddellijk mijn jas en schoenen uit, die blijven in de hal en loop op mijn sokken naar binnen. Het is winter dus de deur van de hal blijft gesloten zodat de katten niet in contact kunnen komen met mijn vettige schoenen.

Tenslotte is Dolly Wolly verzwakt door haar probleem met dat blaasgruis en ze zat ook nog steeds aan dat vorig medicijn dat ze moet uitnemen. Is het daardoor dat ze zo plotseling een hevige acute ontsteking opliep ? Het is in ieder geval een gevoelig beestje, toen ze een dikke anderhalf jaar geleden hier aan kwam was het ook al "koekkenbak" hé

 

3 Weken miserie

 

Ja inderdaad, Dolly Wolly haar hoest en niesbuien hebben drie weken geduurd. Ze is er nu volledig van af en de plasproblemen lijken ook verleden tijd.

Verder gaat het goed met die twee en Dolly Wolly krijgt afkickverschijnselen, niet van de medicijnen maar wel van mijn verwennerij LOL

Weet je, er zijn altijd van die mensen die altijd alles beter weten, want ze hebben het gelezen op't internet. Als het op't internet staat dan zal het wel waar zijn .

MIS POES, Dokter Google kan heel informatief zijn maar daar staat veel bullshit op hoor, ge moet niet alles geloven wat daar staat geschreven Ik heb zelfs een telefoontje gehad van iemand die beweerde dat mijn DA ziektes binnenbrengt en zo dus mijn schatteboutje heeft ziek gemaakt. Ja zeg, doe toch eens normaal !

 

Er lopen hier veel katten rond en die sproeien mijn tuin kompleet onder. Er zijn er veel die ziek zijn, staan vol met korstjes die duidelijk van kattengevechten afkomstig zijn. Ik vind het echt wel zielig , de mensen zeggen " een kat is een vrij dier " dat kan goed zijn maar die zogenaamde kattenvrienden hebben duidelijk geen besef dat hun zieke en besmette katten andere aansteken ! Ge moet eens beginnen over kattenaids, ze weten echt niet wat het juist is.

 

13 Februari, 2 schootkatten , 1 jarig

Tja, ik en fleece dekentjes en daabij twee coontjes, altijd een gezellige boel als ik in de zetel hang en een poging doe om naar de TV te kijken. Meestal val ik toch in't slaap en daar profiteren die twee van natuurlijk LOL

 

En dat terwijl Dolly Wolly vandaag 5 jaar is geworden !!!

 

MEEEEAAAOOOOWWWW

I proudly present you : Miss Digibox 2016

 

Eén van de vele eigenaardige maar leuke eigenschappen van een kat zijn o.a. zich plaatsen op een heel klein oppervlak terwijl er overal meer confortabele ligplaatsen zijn.

Dolly Wolly heeft de grote voorkeur om op de digibox te gaan zitten en zelfs liggen. En waarom ? Tja misschien omdat dat bakske lichtjes trilt. zeker ? Zou ik dan voor haar gene "Tarzan" kopen en in haar nestjes leggen ????? LOL (of diene van mij uit de kast pakken, ha ha ha)

T'is maart, dus t'is kattentijd !

 

De katten van de buren zijn hun best weer aan't doen. Veel gejank en gekrijs 's nachts.

 

Blackie (zo noem ik hem gewoon) staat vol met roefkes (korstjes voor diegene die het niet verstaan), die heeft al heel wat moeten incasseren van de andere katten, dat is duidelijk.

 

Dan is er ook nog de Rosse, hij is heel wat schuwer en is duidelijk de baas van de buurt want die sproeit heel de tuin rond, zelfs tegen de gevels godverdoemme !!

Aan katten geen gebrek maar de mooiste die hier rondloopt is een blauw/creme Britse korthaar, maar ik ben altijd te laat om hem te filmen

Het zal bij avances achter het raam blijven voor de buitenkatten, mijn twee Queens blijven lekker veilig binnen.

Stop de dief !!!!

 

Allé, eigenlijk moet ik dievegge zeggen want daarin is Minoezepoes geweldig goed in.

Ik heb zo'n kartonnen ladenblokje staan in mijn bureauke waarin veel rommel in zit maar dat ik toch eens dringend zou moeten opruimen, maar zo lui dat ik ben vertik ik dat.

Daarin zit o.a. mijn horlogeke. Ik heb soms moeite om die kartonnen lades open en dicht te krijgen maar mijn hoog begaafde Minoezepoes niet ! Ze opent iedere la tot ze het horlogeke gevonden heeft en dan is ze er mee weg.

Daarom koop ik altijd van die goedkope dingen bij de Blokker, en dan ook alleen wanneer die in reklame staan zodat ik me niet druk hoef te maken dat die horlogekes snel kapot gaan.

Geweldig toch hoe dieren altijd op één of andere manier een oplossing kunnen vinden.

En Dolly Wolly die bekijkt het maar, dat is een rasechte Kabouter Lui, die komt alleen in actie als er een vlieg in de buurt is of als ze jacht maakt op de zonnenstralen die tegen de muur schijnen.

Ze zijn toch zooooooooo moe

 

Juist ja, ze waren weer heel speels vandaag. Continu achter elkaar aan jagen, trappen op en af alsof ze achtervolgd werden door de duivel. Toch wel grappig op te zien hoe die twee om beurt mekaar opjagen.

En na een druk speeluurtje is het tijd om . . . . uit te rusten.

Languit gestrekt lekker niets doen, relaxen just go with the flow ;-))

Ze kunnen er maar van genieten. Zowel van hun speelse activiteiten als van hun zalige heerlijke rustige momenten.

 

Tja, het leven van een kat is dan ook bikkelhard; hi hi hi

Wat is er nu zo lekker aan . . . . . rijstkoeken ?

 

Awel, da moet ge aan Minoezepoes vragen ;-)

Die is daar zot van !

Ik vind er niks aan, zo droog en zo smaakloos, maar ja, ik moet toch op iets knabbelen, zolang het maar geen caloriën bevat hé.

Pas op, Minoezepoes is zot van alle "krakende" etenswaren, of het nu chips zijn, beschuit of cracotten, als het "kraakt" dan is ze daar, met veel overtuiging zelfs.

DollyWolly doet voor die droge dingen geen moeite, die wordt wakker als er vlees, vis of kaas op mijn bord ligt, dan moet ik ze in't oog houden

Toch maar een voordeel dat ik "nen grote balkon" heb ;-)

 

Daar kan DollyWolly maar van profiteren.

Die grote vriendelijke teddybeer kan best veel plaats gebruiken, hi hi hi

Ze heeft ook de gewoonte op mijn kop te "reinigen", en ze geeft er altijd "goe katoen" van. Ze profiteerd van iedere kans die ze kan pakken, vooral 's nachts. Ik word dus met regelmaat wakker met één of ander futuristisch coifuurke ;-))

Het rare is wel, dat ze dat altijd op dezelfde plaats doet en met dat schuurpapieren tongetje van haar kan je al wel raden wat voor resultaat dat geeft hé.

Eind juli, ik heb de schrik van mijn leven hier !

 

Krijg ik plots in de gaten dat er her en der hoopjes schuim liggen. Wa is da nu weer !

Het spoor dan maar volgen en wat blijkt ? DollyWolly is schuim aan't overgeven !

Wat is er nu weer aan de hand, direct de DA opgebeld natuurlijk, zo goed mogelijk aan de telefoon uitgelegd wat er aan de hand was. Daar hij op ronde was en niet stante pede hier kon zijn moest ik haar melk toedienen tot hij hier was.. Gelukkig heb ik hier altijd "spuitjes" liggen die ik dan als pipetjes kon gebruiken zodoende kon ik netjes noteren hoeveel melk ze binnen kreeg en dan ook het aantal keren dat ze die melk, al dan niet schuimend, terug uitbraakte. Dat iedere keer uitbraken na toediening van de melk , daar moest ik mij niet ongerust in maken. Gelukkig was de DA redelijk snel hier zodat zij de nodige medicatie kreeg.

Nu is de hamvraag : wat heeft haar dat schuim doen braken ???

Wat als ik op dat moment niet thuis was geweest ?

Wat zouden de gevolgen dan kunnen geweest zijn ? Tja, wie zal't zeggen ik durf er niet aan te denken.. . . .

Maar . . . . eind goed, al goed.

We zijn nu twee dagen later

 

Eergisteren was toch weer spannend maar alles gaat goed nu.

Weeral dankzij het goede optreden van de DA.

Dus tijd om mijn poezenvriend weeral extra te verwennen en te knuffelen.

Dabben op mijn dikke buik en billen, dat is haar handelsmerk, dat is nu iets wat Minoezepoes nooit doet. Daarom zie je op alle foto's en filmpjes fleece dekens in de zetels liggen, ook in volle zomer dus, dat is om mijn benen te beschermen want de nagels van Dollywolly zijn echt wel nijdig. Van zodra ik die geknipt heb, gaat zij ze terug aanscherpen aan de krabpalen. Dus: fleece dekens à la volonté hier in Yellow City ;-)))

Cat in a box, klaar om verstuurd te worden ;-))

 

Er wordt altijd gezegd "een kinderhand is gauw gevuld", awel kattenpootjes ook. Je mag zoveel speeltjes in huis hebben dat je wil, maar een kartonnen doos is het ultieme speelgoed voor je katten. Van zodra die in hun buurt staat, wordt ze zonder pardon in beslag genomen door hen. Geweldig toch ????

 

Ik moet wel oppassen dat ik ze niet per ongeluk per post ga opsturen, ha ha ha

DollyWolly, het zonneke in huis

 

Ik noem ze wel eens zotte mie omdat ze graag jacht maakt op de zonnenstralen die op de muur weerkaatsen. Soms gaat het er hevig aan toe. Zo erg dat ze alles ondersteboven loopt en alles wat in haar weg staat vliegt dan wel ergens naar beneden, zelfs Minoezepoes moet dan wijken als ze per ongeluk in de weg ligt.

De muren krijgen het niet echt te verduren maar als de stralen op de binnendeur schijnen begint ze krabben als een gek om de stralen te vangen en dan moet ik ingrijpen of ik kan die gaan herschilderen. Nu in deze winterperiode valt dat wel mee maar in de zomer moet ik mij voorbereiden. Als ik niet thuis ben gaan de blaffeturen aan de achterkant naar beneden.