Free counters!

Minoes : de rebelse

Dolores : de liefste

Jippie !!! We zitten ondertussen in het jaar 2015 !!!

 

Wat gaat de tijd toch snel, het is nu januari 2015 en we worden alsmaar meer vertroeteld, beter gezegd zijn wij twee rotverwende nesten hi hi hi

Van het vuurwerk hebben wij helemaal geen last gehad en ons bazinnetje ook niet want die was weeral in't slaap gevallen voor den TV

 

We hebben ne vent in huis !

 

We hebben voor onze Nieuwjaar een nieuw "vriendje" gekregen,. Gustav is de naam. Eindenlijk ne vent in huis en die heeft ons goed gezelschap gehouden en dat kwam goed van pas want hij heeft ons goed geamuseerd terwijl "ons madam" in de zetel lag te snurken toen James Bond zijn kunsten vertoonde op den teevee LOL

Plots schoot ze wakker en ja hoor, ze kwam weer af met haar cameraatje om ons te vereeuwigen terwijl wij in het donker Gustav aan het "inwijden" waren .

En zoals alle mannen weten, als je de dochter wil moet je eerst langs de moeder passeren. Dus nu ook eerst Dolores en dan Minoes veroveren !!!!

 

Honden hebben eigenaars

Katten hebben personeel

 

Awel, deze wijze spreuk is zuiver de waarheid ;-))

Ik heb dit bordje vorig jaar al cadeau gekregen van Anne-Marie

Ik zie mijn poezenvrienden echt graag hoor, maar eigenlijk ben ik hun slaafje. Het is veel gemakkelijker honden "onder controle" te houden dan katten, je moet veel kunnen verdragen en daar bedoel ik mee dat "kattenmensen" in mijn ogen toleranter zijn dan "hondenmensen"

Gelukkig ben ik zowel katten- als hondenmens, mijn honden mochten ook al veel te veel van mij hoor, hi hi hi

Cat-proof Christmas decoration

(amaai, nu begin ik al in een andere taal, zit duidelijk al te lang in Yellow City ;-)

 

We zijn nu half januari en het wordt hoog tijd dat ik de kerstversiering eens ga opruimen, veel staat er niet maar het was wel een goede oplossing om iets te kunnen zetten dat Maine Coon resistent is. Steek gewoon alles in glazen potten die je in de Krinkloopwinkel gaat halen en voilà, alles staat veilig. Het voordeel is ook dat ze van allerlei prularia verkopen dat met batterijtjes werkt. Zo heb je onderandere van die mooie kaarsen met een vlam die nooit kan uitwaaien, heel handig en heel veilig, alleen heb ik ze toch in een lantaarn moeten zetten want van't moment dat ik de kaarsen op de kast zette was Minoes er als de kippen bij om in die "vlam" haar tandjes te zetten. Godmiljaar zeg, ik had die vorig jaar wel 25€ voor de twee betaald (dat klinkt niet veel maar dat zijn wel duizend oude Belgische franken hé) en ik kan ze dan niet eens zo open en bloot laten staan. Zonde want het zijn echt hele mooie kaarsen en eigenlijk hun centen waard. Gelukkig zijn die andere prularia voor enkele centen te verkrijgen dus zijn batterijtjes leeg koop je gewoon nieuwe spulletjes in de Wibra i.p.v. de batterijtjes te vervangen want je doet er haast geen voordeel mee.

 

Ze zeggen wel eens "mijn kind, schoon kind"

 

Awel ik zeg "mijn katten, schoon katten"

Ze zijn toch zooooooo moooooi en zoooooo schattig mijn lieve poezenvrienden, ik kan er geen genoeg van krijgen van die twee, trouwens ik kan er ook nooit over zwijgen, ja ja ja ik weet het wel dat ik er constant over stoef, maar ik kan het niet laten. (ik noem het stoeffen en anderen zullen het "zagen" noemen hé)

Minoes is een "specialleke" een olijke vrijbuiter die haar voeten veegt aan "protocol" maar dat vind ik eigenlijk heerlijk. Ze heeft een eigen willetje en brengt op tijd en stond leven in de bouwerij.. langs de ene kant is ze terughoudend t.o.v. mensen en langs de andere kant is haar temperament sterker dan haar "gereserveerde houding" Gelukkig maar want anders zou het hier saai zijn in huis. Ze kan opeens een zotte bui krijgen en vliegt ze van de ene kant naar de andere, springt ze van hier naar daar van boven naar beneden (scheelt mij wel in werk i.v.m. stof afdoen ;-)

Dolores is slimmer, die laat Minoes rennen terwijl zij er naar kijkt en soms rent ze mee maar meestal ligt die ergens knus toe te kijken. Dolores is een echte knuffelbeer een grote lamme tamme flodder. Zij houdt mij altijd van op afstand in het oog, tenminste als ze wakker is en van zodra ik mij in de zetel "genesteld" heb is ze daar. Heerlijk is dat wel want ik hou ook van flodderkatten. Ik moet ook wel kunnen verdragen dat een een lief katteke van 9 kg op mijn schoot komt liggen en uiteindelijk ben ik wel blij dat ze na een uur of twee zelf opstaat en ergens anders verder gaat knorren want na verloop van tijd doet dat wel ferm zeer in mijn benen. Toch laat ik ze zo lang mogelijk liggen en soms vind ik het jammer dat ik moet rechtstaan om naar 't toilet te gaan, maar van zodra ik terug in mijn zetel "hang" komt ze meestal wel direct terug.

 

Hieronder enkele prachtige foto's (al zeg ik het zelf;-)) : de zilver-witte is Minoes en de bruine is Dolores

Er is er een jarig hoera hoera !!!

 

Juist ja, we zijn 13 februari en ons Dolores is 4 jaar geworden, en dat verdient weeral een cadeautje hé. Heb een leuk krabpaaltje gevonden, niet echt geschikt voor forse Maine Coons maar ik vind het wel leuk, die plateautjes in een vorm van een poot. Ik moet onderhand wel gaan stoppen met die cadeautjes want ik heb bijna geen plaats meer om mijne rommel neer te zetten LOL

Ach ja, het zijn en blijven schatten van katten hé . . . .

Minoes is wel diegene die er het meeste gebruik van maakt, want ze is en blijft een klein voyeurke ;-))

19 Februari,

In de late namiddag stopte een koerier voor de deur met een heel groot pakket voor mij. Ik had niets besteld maar wat bleek nu, die lieve noorderburen hadden een presentje laten leveren bij mij thuis, een hele grote krabton voor mijn verwende Queens. Waarom ze dat deden, awel gewoon uit dank omdat ik voor hen een nieuwe website heb opgestart. Voor mij was dat een "normaal" iets die website, maar Bart en Jacqueline die zijn in de wolken met het resultaat ;-))

de katten blij want die genieten met volle teugen van hun nieuw speeltje ( humm, weeral van een nieuw speeltje, hi hi hi)

Begin maart Etenstijd !!!

Zie ze daar zitten, die twee Queens of Yellow City !! "Wij hebben honger, hoe zit dat hier zeg, komt er nog wat van ?"

Tja, Maine Coons op dieet is zoals ik op dieet, ni simpel dus. Alleen bij mijn poezenvienden lukt dat wel en bij mij niet, ha neen, want ik kan overal aan hé Wat ze dan proberen is mij te pushen door hun speeltjes bij de etensbakjes te leggen, soms leggen ze hun beestjes er gewoon in ! Maar niet getreurd, ze krijgen gans de dag door brokjes, alleen in hele kleine porties, een vorm van psychologische redenering om hun etensgedrag onder controle te houden want voor Minoes is dat van groot belang want die vreet alles in één keer op zodat Dolores niets meer heeft.

Halverwege maart, weeral etenstijd !!!

 

Bart en Jacqueline hebben mij komen halen om in Tilburg te gaan eten, als beloning (weeral) voor hun website waar ze fier op zijn (en ik ook, hi hi hi)

We hebben daar drie uur aan tafel gezeten met zo'n "all you can eat" formule. We hebben niet lekker gegeten hoor, maar lekker gevreten ! Ik kon niet meer, mijn maag was propvol (en die van Bart en Jacqueline ook trouwens) en het was daar fantastisch ! Heel gevarieerd, voor ieder wat wils. Eten en drinken zoveel je wil in een mooie omgeving. Je moet er wel opvoorhand reserveren want zelfs op een doordeweekse dag is het daar volle bak, en het is daar erg groot. Echt een aanrader , zeker de moeite waard om tot daar te rijden en de bediening is daar geweldig. Zeer vriendelijk personeel daar zonder te overdrijven met van die vreselijk gemaakte "steradent-pepsodent-smiles"

Er is maar één minpuntje : als er iemand jarig is, komen ze met een gebakje af met een vuurstokje in en dan begint het personeel te zingen van "lang zullen ze leven" . . . wij lagen plat van't lachen want wij hebben nog nooit mensen zo vals horen zingen ! Ge-wel-dig-leuk !

Maar dan zit daar zo'n Belgisch geval dat na het zingen de armen in de lucht steekt en roept " Tournee Gérérale" en tja, niemand begreep dat dus . . een tournee générale geven daar waar alles opvoorhand betaald is en in principe zit je dan op dat moment te tafelen, voor zoveel je maar wil . . . ik heb er dan maar met een kwinkslag achter gezegd " och ja, da's just da's alleen in België"

 

Ondertussen zitten we al in de maand mei

 

Minoezepoes is uitgegroeid tot een echte flodder-kat.

Het heeft mij veel bloed, zweet en tranen gekost moet ik zeggen, maar het resultaat mag er zijn. Het is zelfs zover gekomen dat zij DollyWolly gewoon op een subtiele manier weet te doen "verdwijnen"

(je zal het al gemerkt hebben dat ik Minoes> Minoezepoes noem en Dolores > DollyWolly)

 

DollyWolly is een extreme flodder-kat maar zij houdt van alle aandacht voor zichzelf dus van zodra Minoezepoes in de buurt is bolt zij het af om dan terug te komen van zodra Minoezepoes weg is. Op zich vind ik dat niet erg want meer dan 14kg katten op mijn benen weegt na geruime tijd echt wel door.

 

Hipperdepiep hoera !!

Niet dat er een poezenvriend jarig is maar DollyWolly is hier ondertussen ook al 1 jaar in huis !!!!!!!

 

 

4 Juni, op bezoek in Nederland

 

Ikke met de bus naar Nederland, op kittenbezoek. Bart en Jacqueline hadden een nestje van 7 prachtige kittens liggen en die wou ik absoluut eens van naderbij bekijken. Ik heb erg genoten van die kleine bolletjes wol. Zo speels en zoooooo lief dat je ze allemaal mee wil nemen! Pups zijn schattig maar die kunnen niet tegen kittens op.

Ze zijn dan ook voor eeuwig op film gezet, heb mijn best gedaan met mijn klein cameraatje en het resultaat kan je op het filmpje hiernaast bekijken. Zeg nu eerlijk ... . . . . geweldig toch ??????? OOOOOOOOPS, zie je hiernaast geen filmke ??? Dat is dan spijtig hé, wan ben je TE LAAT !! Het filmke is ondertussen verwijderd, ha !

Verder hebben we daar een gezellige dag gehad, lekker gegeten (héél véél zelfs) en veel gelachen en gepraat.

Alles stond in het teken van de kittens nu en in de toekomst ?!?!?

Ik werd daar dus weer eens rot verwend met lekkere dingen voor mij en leuke spulletjes voor mijn twee Queens

Binnenkort ga ik terug, ah ja, want dan zijn die 7 monstertjes weer wat groter hé

Kattenbakken

Na twee jaar ben ik diene Cat's Best Oko plus kattenbakvulling toch wel beu. Pas op, het is wel goei spul maar die korrels bleven atlijd in de katten hun staart plakken met als resultaat dat heel mijn kot onder de korrels lag. Ik was al geruime tijd op zoek naar ander grit maar er zijn zoveel soorten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Aan iedereen die ik tegenkwam stelde ik dan maar de vraag " wa gebruikt gij in uwe kattenbak ?" De meeste gebruiken van die korrels met een babypoeder geurtje . ... zucht, hoe is't mogelijk . ... da vind ge toch ni in de natuur .. . .het is niet omdat wij "huiskatten" hebben da ge die beestjes in extreme geparfumeerde omstandigheden hun piske en kakske moet laten doen hé . . .

Dus dan maar op't internet op zoek naar iets anders dat "natuurlijk" is en geen uitloop heeft EN dat je in de compostbak kan smijten DAT WEL COMPOSTEERD . Dat zeiden ze van diene Cat's Best ook, maar na een jaar zijn die korrels nog steeds niet verteerd. Ze zeiden ook dat je die door het toilet kon doorspoelen, ja dat ging, maar na een maand was mijn " porseleinen-uitwerpsel-opvangbakske" wel verstopt en het had mij veel moeite gekost om dat weer in orde te krijgen. Had er dus niet bij stilgestaan dat klontvormend kattengrit eigenlijk geïmpregneerd wordt met een soort van lijm (ah ja, anders kan het niet aan mekaar plakken natuurlijk .. .)

 

Filmkes

Dan maar verder surfen naar kattengrit, massaal websites bezocht tot ik op een Nederlandse site kwam waar ze een Peewee kattenbak hadden, nog nooit van gehoord, blijkt al jaaaaaren te bestaan maar is niet verkrijgbaar bij de meeste "bekende" websites zoals Zooplus, Brekz enz. Op die site stond dus een promotieflilmke en ik dacht "ja da zal wel,'t is weer een wonderproduct zénné"

Toch maar meer opzoekwerk gedaan op YouTube en ik heb uiteindelijk besloten om het toch maar eens te proberen met in het achterhoofd "als da toch ni werkt, haal ik de zeefbak er uit en heb ik een nieuwe grotere gewone kattenbak"

Peewee ? Voor mij een dikke JA

Hiernaast een filmke van de eerste peewee-test,de bak stond er net en Minoezepoes kroop er al direct in.Ik rap achter mijn cameraatje maar was zoals steeds te laat om een "live" reportage te maken. Dus dan maar een filmke gemaakt van een "lege" bak en wat blijkt ???? Ik ben fan want dat spul werkt echt zoals ze beloven, jammer dat ik dat niet eerder geweten heb.

Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn, de ene zegt dat het stinkt en de andere zegt van niet. Awel, het stinkt niet voor mij!!! Tenzij dat je "houtgeur" stank noemt, maar ja, ik ben dan weer tegen die babypoeder geurtjes. Ik heb liever een dennegeurke in huis dan een pisgeurke, en jij ????

 

Dus . . . . . bye-bye Cat's Best, hello PeeWee

21 juni, kattenshow in de Zoerla

 

Ik had die lieve noorderburen kunnen overtuigen om hun katten in te schrijven voor de kattenshow in Westerlo, dus vlak bij mijn deur. "Dan kom ik kijken en Bart helpen" zei ik dan, nu ja, het liep natuurlijk anders hé. Om half tien arriveerde ik dan in de Zoerla. Na mij daar "geïnstalleerd" te hebben riepen ze af : "we zijn nog op zoek naar 4 stewards" Ik vroeg aan Bart wat dat juist was en ik melde mij dus aan om te helpen. Ah ja, want ik wou immers al die katten van dichtbij bekijken want een kattenkeuring gebeurt achter gesloten deuren, daar zien de bezoekers dus niks van. Die zien alleen katten opgesloten in ijzeren kooien.

Bart haalt zijn katten er om beurt uit om ze dan op schoot te pakken, die gelukzakken !!!

 

Na mijn "plicht" vervoegde ik mij terug bij Bart, ik had die arme drommel gewoon alleen gelaten,dus niks geholpen eigenlijk . .. . schandalig hé . . . . maar hij maakte daar niks van hoor, hij gaat bijna altijd alleen naar de shows. Plots kwam er iemand van de organisatie naar mij toe gelopen "hier is uw papier met de verklaring dat je vandaag steward geweest bent, dat heb je nodig als je keurmeester wil worden" aaaaahhhhhhhh, keurmeester van Maine Coons . . . . . een nieuwe roeping voor mij ???????

Stel je voor, dan moet ik eerst nog beginnen fokken, minstens twee nesten op twee jaar (het kunnen er ook meer zijn) LOL

Langs de andere kant kunnen ze nog wel "goei" keurmeesters gebruiken want ik heb daar wat gezien zénné, het was wel geen FIFe show, dat was duidelijk te merken (volgens de insiders dus)

Eind dit jaar ga ik naar een FIFe show kijken, eens vergelijken hoe het daar aan toe gaat hier in België

Jumping Velvet Pavarotti's Ruby kreeg een 1e Uitmuntend in haar klasse

het is toch een schatje nietwaar ????

Balou of the Catplanet @ Jumping Velvet kreeg de CAC in zijn klasse.

Balou stal wel de show van de boezekers, Bart maakt de kooien voor zijn poezenvrienden mooi en comfortabel. Balou duwde het plexiglas gewoon weg om er zijn pootjes door te steken en dat werkt heel aantrekkelijk bij de bezoekers want die kunnen het niet laten om aan die pootjes te komen en eigenlijk vinden de exposanten dat niet leuk dat ze altijd aan die katten moeten foeteren

Begin juli

En ja hoor, Tante Nancy zat weer in Holland, nog maar eens gaan kijken naar die kittens die groeien als kool. En mooi dat die zijn, je zou ze allemaal in huis willen nemen. De kittens waren nu groot genoeg zodat ik mij er middenin kon neerploffen in de zetel en ze kwamen direct af om te spelen ( dat wil zeggen, naar boven klimmen langs je benen en aanzien worden als lekkere knabbel;-) Heerlijke kleine duiveltjes zijn het !

 

 

 

Hier in Holland fokken ze alles hé

We zaten lekker buiten te genieten van het mooie weer aan een vijvertje

Terwijl we daar zaten ontdekte we dat ze niet alleen katten fokken daar

Leuk om te zien hoe de ouders van de gevleugelde vriendjes hun jongen voederen

Dat we daar vlakbij zaten trokken ze zich niet aan ;-))

 

 

Dé Belgische delicatesse : Eclairs (voor mij toch)

Ik had een doosje van bij de bakker bij dat ze in de ijskast moesten zetten tot later.

Ik vertikte dan om te zeggen wat daar in zat, ze moesten maar wat geduld hebben ;-))

Het was net of dat ik een voorgevoel had want het toeval wil nu dat er net kittens geboren waren in de vroege uurtjes en dat we dat moesten vieren !

Na verloop van tijd kwam mijn doosje boven water en was het dus tijd om heb te laten kennismaken met . . . . eclairs !!

Dat was iets nieuws. Ze hadden het wel eens zien liggen in een of andere winkel, maar nog nooit gegeten. Nu dus wel. Ik ben daar zot van ( maar dan moeten ze wel goed gebakken zijn) Heerlijk toch, zo'n stoem gebakske met pudding er in en een dikke laag chocolade er bovenop ! De eenvoud zelve maar ik kan veel meer genieten van de simpele dingen in het leven dan van die "sterrenchefs" gerechten waar ik dan uiteindelijk nog steeds scheel van de honger zie.

Weer een speeltje gekregen voor mijn poezenvrienden.

 

Ik zag de kittens van Bart en Jacqueline spelen met zo'n ballenbaan van Cat It.

Die gingen er nogal op los moet ik zeggen. Eigenlijk vroeg ik mij af of die twee Queens van mij er daar mee zouden spelen. Ik had het al wel zien staan bij Zooplus, maar ja, die twee rotverwende dames van mij hebben al zo veel speeltjes dat ik er dagelijks over struikel of ze gewoon kapot trap

( tja, ik ben nogal een "licht-gewicht" zie je, hi hi hi)

"Da's niks" zei Jacqueline die dan prompt Bart naar de zolder stuurde om zo'n ballenbaan te gaan zoeken. "Ik heb er nog eentje boven staan, een kleine, neem die gerust mee dan hebben ze er weer een speeltje bij "

Dus hebben mijn twee Queens weeral een cadooke gekregen van die twee noorderburen.

Thuis gekomen, heb ik direct dat ding in mekaar gestoken om te kijken of ze er wel geïnteresseerd waren, en wat blijkt ???? Ja hoor, ze vonden het wel leuk, heb dan maar een tweede set bijgekocht om het groter te maken

 

Het staat voorlopig in de keuken, voor de katten de meest logische plaats, voor mij iets minder want ik heb er al dikwlijs over gestruikeld en eigenlijk ben ik zelfs verbaasd dat ik het nog niet heb kapot getrapt LOL

Begin augustus

It's BBQ time ! ! ! .

 

Juist ja,op 4 augustus was ik weeral op weg naar Nederland met het buske want het was daar smikkellen en smullen-dag.

Normaal gezien had ik hier in den Belgique een België-Nederland dagje gehouden op 21 juli maar dat ging niet door omdat ze ginder in holland met kittens zaten die nog te jong waren om de ganse dag alleen te laten.

Nu kunnen jullie wel denken " die beesten kunnen dat toch wel alleen redden" ja ja, inderdaad maar er is toch wel groot verschil tussen honden en katten. Pups die redden het wel de eerste weken, daar moet je inderdaad niet veel "aan doen" . Pups zijn sterker in vergelijk met kittens. Er zijn nu inderdaad mensen die er niet naar om kijken en de poes met hun kittens aan hun lot overlaten, ik bedoel hiermee dat ze wel hun voeding en verzorging krijgen maar niet echt met de nodige aandacht dat een moederkat echt wel verdient. Bart en Jacqueline steken heel veel TLC in hun dieren, het zijn hobby fokkers en geen kitten fabriek !

Ok, nu terug naar BBQ-time.

Het was weer een waar vreet-festijn, ja letterlijk een vreet-festijn want er was genoeg om een hele straat uit te nodigen.

Het was meer een birthday-party met een of andere jubileum festiviteit gekoppeld, dus was er weer veel leute en plezier natuurlijk !

Bart is heel goed in vlees bakken (BBQen dus) en Jacqueline die kan heel lekkere sausjes maken GE MOET MIJ DAT RECEPTJE VAN DIE VERDOMD LEKKERE CURRY-SAUS EENS DOORGEVEN !!!

En ze hadden voor mij een "speciaal" dessertje in huis gehaald . . . . . eclairekes !!! Maar dan wel de hollandse versie er van LOL maar voor mij speelt dat geen rol, pudding en chocolade gaat er altijd wel in, ha ha ha

Wat een snor

De snor van ons Dolly Wolly mag gezien worden, dat zijn zo van die dikke vette haren, in tegenstelling van die van Minoezepoes, dat zijn zo van die fijne lange haren die licht naar bovengericht gebogen zijn.

Ze is een echte knuffelbeer en spinnen doet ze als geen ander, heerlijk om naar te luisteren

Ik tref het toch wel met die twee schatten van mij

 

Af en toe vind ik snorharen van Dolly Wolly op de grond, en die raap ik dan op en steeks ze in een doosje, tja je bent gek of je bent het niet hé. Van Minoezepoes heb ik er maar twee, die zijn zo fijn dat ze niet opvallen wanneer ik met mijn stofzuiger rondloop.

 

23 Augustus, kattenshow in St-Job-In't-Goor

Dat was me weer een belevenis zeg !

Bart was ingeschreven met Ruby, hij heeft ieder jaar de show daar meegedaan, dat is lekker dicht bij huis. Natuurlijk moest ik weer eens gaan kijken naar al die katten en de "show sfeer" opsnuiven. Om 11u kwam ik daar aan (koste mij drie uur met de bus) en hoopte stiekem dat hij nog net aan de beurt was geweest.

Rond de middag ging hij informeren wanneer hij aan de beurt was omdat hij normaal gezien al lang bij de keurders moest geweest zijn. "U komt dadelijk aan de beurt meneer" zeiden ze daar. Ja, nouga-bollen dus, hij rond 14u terug naar het secretariaat met de beleefde vraag of ze hem niet vergeten waren en toen beten ze zijn neus af "De keuringen zijn tot 17u" Amaai mijne frak, drie keer ga ik kijken naar een kattenshow en drie keer is er altijd wel iets gaande.

Geloof het of niet maar omstreeks 15u30 riepen ze af " Alle katten zijn gekeurd en we starten nu met de nominaties" Ik sprong recht en riep keihard met een typisch aantwaareps accent "helaba, en wij dan ?" Toen kwam de melding "Als er katten niet gekeurd zijn, begeef u dan naar de keurdersruimte"

Dus Bart daar naar toe en ik achterna natuurlijk. Diene keurmeester zat verveeld met die zaak en vertelde dat de titels die hij reeds had gegeven niet meer konden afgepakt worden. Ja zeg, wat een geluk dat ik dat niet was want dan had die zaal te klein geweest (door mijn groot lawaai dan)

Gelukkig zat Ruby in de jeugdklasse dus bleef de" schade" beperkt, de keurmeester van dienst heeft zijn ambt keurig en netjes uitgevoerd. "Ik zal de organisatie wel een opmerking geven" Bart was heel benieuwd naar de uitslag maar moest wachten door die miskleun.

Wij terug naar de kooi met Ruby en plots werd Bart naar het podium geroepen. Ruby werd uiteindelijk Best In Variëteit en alsook genomineerd voor Best In Show!!!

Dus eind goed, al goed !

 

 

 

 

Eindelijk, naar mijn eerste FIFé show

Op 13 september naar Schiedam en wat een wereld van verschil. niet alleen qua organisatie maar ook qua kwaliteit van katten;

Oh oh oh, wat heb ik daar mooie beesten gezien zeg ! Ik ging daar stewarden, juist ja om de katten van naderbij te kunnen "inspecteren" hi hi hi

Ik werd geplaatst bij een hele lieve Nederlands dame en heb een hele boel opgestoken. Daar moeten de stewards niet met van die stomme papierkes rondcrossen om de katten tot bij de keurmeester te krijgen, neen hoor, de exposanten moeten maar zelf in de gaten houden wanneer het aan hun beurt is (exposanten krijgen immers een lijst met de groepsindelingen die ze moeten volgen en ook bij welke keurmeester ze verwacht worden) De stewards moeten wel orde op zaken houden en in het oog houden dat alle exposanten netjes op orde hun katten komen voorstellen. Indien er toch iemand zijn queue mist is het aan de steward om er achter aan te gaan. En weet je wat ? Indien de exposant niet bij zijn kat is, is het aan de steward om de kat uit de bench te halen en tot bij de keurmeester te brengen; HOE COOL IS DAT !!!!

Wow, dat is pas een organisatie !

 

BIS ( Best in Show)

Voor de BIS geldt er een speciale maatregel. Tijdens de BIS mogen de katten uitsluitend voorgedragen worden door de stewards ! De exposant moet de kat in de speciaal afgesloten keurdersruimte in een bench achter laten en dan die ruimte verlaten. Nu zullen jullie denken "wat is daar het nut van ?" Awel, dit om zo objectief mogelijk te blijven tijden de keuringen voor de BIS (wat niet altijd zo is hoor)

Ik had mij ook aangemeld als steward voor de BIS, maar dat doe ik nooooooooit meer! Ik vroeg wat dat juist inhield want ik had nog nooit de BIS gedaaan en men zei "gewoon de kat uit de bench halen en op de tafel zetten voor de keurmeester" Tja, ik pak dan alles ook letterlijk op hé. Ik moest ze wel degelijk "showen" dus niet zomaar op tafel zetten.Katten showen is mijn ding niet, gewoon omdat vele rassen te zwaar zijn en ze niet kan optillen volgens de richtlijnen per ras (was vorig jaar voor de zoveelste keer gevallen en mijn schouder zei "krak", sindsdien miserie alom)

Heb daar toch een leuke dag gehad, werd er goed ontvangen en de lunch was daar een overheerlijk warm buffet (dus geen pakske friet met ne curryworst)

 

Oh ja, ik zou het nog bijna vergeten ;-)

Bart was daar natuurlijk ook met die kleine Ruby, die heeft met haar voor de laatste keer in de Jeugdklasse (7-10 maanden) geshowed, een eerste uitmuntend gelopen !!

WEERAL EEN DIKKE PROFICIAT VOOR DE JUMPING VELVETJES !!!

Het is wel langs de trap naar beneden hé

Ik heb de gewoonte om repetitieve handelingen uit te voeren, net zoals bij mijn honden vroeger. Tja, na 35 jaar "hondensport" is dat wel begrijpelijk zeker . . .

Vooral de "commando's" , al dan niet met de nodige gebaren, blijven bij mij steeds opduiken. Ja ik weet het, het zijn katten maar toch levert het uiteindelijk op hoor !

Beter teveel lullen en zeveren dan dat ze naar beneden springen en hun rug breken.

Weet je dat ik altijd te horen krijg dat katten altijd op hun pootjes terrecht komen ? Precies dat katten steeds ongeschaafd uit hun val komen ! . . . . Zucht, dubbele zucht . . . . en dat er idioten rondlopen die katten in de lucht smijten om er een filmke van te maken en dat dan nog kunst durven noemen EN DAN NOG OP 'T "SCHOON VERDIEP" IN ANTWERPEN !!

3 en 4 Oktober, show in Boxtel

En natuurlijk moest ik er weeral naar toe hé, om te gaan stewarden ( ik begin het wel leuk te vinden) Ik was daar alleen op zondag, de 4e. Weeral urenlang onderweg maar dat is onderhand een gewoonte geworden. Alleen liet de GPS op mijn smartphone mij in de steek om daar te geraken. Stapte uit in het station van Boxtel , volgde de GPS maar die stuurde mij gewoon de verkeerde kant uit !

Godmiljaar toch hé, ik moest daar wel zijn VOORDAT de show begint. Wat nu ??????? Niemand wou mij tot daar voeren en ik moest zo nodig naar 't toilet ! Stel je voor dat ik daar zou aankomen met een pakske stront in mijn broek . . . . . nu kan ik daar om lachen, maar toen niet hoor, echt niet ! Uiteindelijk heb ik dan maar iemand met een autootje doen stoppen, a la Nancy natuurlijk, en diene vriendelijke jongen heeft mij dan uiteindelijk tot aan de sporthal van Boxtel gebracht (onder lichte "dwang" van mij, hi hi hi) Daar aangekomen sito presto naar de wc, en dat was echt "just in time", dat had geen drie seconden langer moeten duren.

Ze hadden mij bij een vriendelijke Nederlander gezet om te stewarden, en oh oh oh, wat heb ik daar ook veel van geleerd. Zelfs meer dan in Schiedam !

In boxtel hadden die een ingenieus systeem om de exposanten op te roepen door gebruik te maken van een beamer, de stewards gaven de nummers door aan de verantwoordelijke en als die geweest waren gaven die de nummers terug door om ze van de lijst te wissen GENIAAL GEWOON !

Wederom goed ontvangen, wederom een prima lunch, wederom een geweldige dag gehad

 

Super Ruby

Bart had Ruby ingeschreven in de Open Klasse voor de twee dagen. dat was de ultieme test op een FIFé show.

Op 3 oktober, met de leeftijd van 10 maanden en 1 dag heeft zij de CAC behaald en op de 4e oktober (dus 10 maanden en 2 dagen) WEERAL CAC, uiteraard onder een andere keurmeester !

De ideale etensbak

Jawel, weeral een goede ontdekking gedaan.

Zoals jullie weten staan mijn Queens al geruime tijd op dieet. Ze hebben beide een perfect gewicht en dus ook een perfect lichaam (ik ben er jaloers op, hi hi hi)

Ik heb daar heel lang over gedaan om ze op peil te krijgen door ze een tiental keer per dag eten te geven, iedere keer met kleine porties en ieder hun eigen potje. Ik moest er dan ook altijd bij blijven omdat Minoezepoes een enorme vraatzucht heeft en zich altijd haastte om alles op te schrokken om dan de rest van DollyWolly in te pikken (want die eet veel trager). Ik kan je vertellen dat het niet simpel is om een soort van planning op te stellen, vooral als je overdag niet thuis bent. Daarom werd dat voor mij meer nachtwerk.

Door dat schrokken kotsten ze ook vaak, kauwen staat niet in hun woordenboek.

Wel nu staat daar de Pioneer Tiger Diner Bowl en ze kunnen nu niet anders dan kalmer eten doordat ze de brokjes uit de kom moeten vissen en meestal is dat brokje voor brokje.

Minoezepoes eet veel rustiger nu en kotsen doen ze beide ook niet meer, EN gedaan met 10x eten geven

Ze krijgen nu 3x daags een portie, dus alles is normaal en weeral een "probleem" opgelost !

25 oktober :hieperdepiep hoera !!!

Jawel, Minoezepoes is jarig vandaag en wordt 3 jaar.

Cadeaukes heb ik niet gekocht deze keer, die hebben speelgoed en kussens genoeg. Ik heb gewoon een kipfilet en zalmfestijntje gehouden m.a.w. dat het vandaag "verwen-dag" was. Na al dat dieeten hebben ze dat wel verdiend

1 November

 

Een "feestdag" in België, t.t.z. Allerheiligen, niet echt een dag om te feesten, maar wordt wel lekker betaald.

Ben ik al heel vroeg op, ben in de badkamer en wat zie ik ??????? Druppels bloed ! Neen, geen knalrood bloed maar eerder de kleur van wondvocht en voelt wat "dikker" aan. Raar is dat wel want van een baarmoeder ontsteking kan er geen sprake zijn want mijn lieve Queens hebben die niet meer (tenzij de DA niet gedaan heeft wat ik haar heb gevraagd bij de sterilisatie (castratie) van Minoezepoes.

In de gang vond ik kleine plasjes pipi, GODVERDOEMME , wat nu weer ! En van wie is dat dan ?

Eventjes later zag ik Dolly Wolly vlak voor mijn neus pissen, ik schoot verbaal uit mijn krammen en zag ze een meter verder gewoon verder pissen en keek mij verwonderd aan. Dat het geen normaal gedrag was werd mij al direct duidelijk, en wat nog erger is . . . .het is zondag !!!! Zoals de wet van Murphy , als het dan verkeerd loopt is dat altijd in een weekend :(

Heel de dag koelbloedig gebleven, de kat goed in de gaten gehouden en ik kon op dat moment alleen maar aan een blaasontsteking komen, ocharme ons Dolly toch

'S anderendaags de DA er bij halen, maar wie moet ik in godsnaam Bellen ? Die ene trien die katten zieker maakt dan dat ze zijn, of die andere trien die degoutante, schandalige hoge prijzen hanteert doordat ze er dik van profiteerd omdat ik geen wagen heb om tot bij haar te geraken en op de laatste minuut niet kan komen wegens dringende reden en gewoon dan afbeld in plaats van vroeger of later te komen. Mijn kat is ziek en ik wil dat ze geholpen wordt !!!

Dus ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn oude DA opgebeld, want hij komt wel, desnoods op een ander tijdstip maar hij is er.

En ja hoor, het is wel degelijk een blaasontsteking ! Gelukkig dat het geen ergere diagnose was. Daar ik er snel bij was, was het probleem ook snel opgelost !

Wetende dat ze geen grote drinker is schrok ik toch wel dat ze nu al last heeft van blaasgruis, nu moet ik alle trukskes bovenhalen om ze extra te laten drinken, zucht, door in een glaasje water Viyo of Liquid sticks op te lossen en dat haar te geven. Natuurlijk profiteerd Minoezepoes daar ook van, want ze zijn daar dol op.

28 en 28 November - Kattenshow in Herselt

 

En ik was daar ook die twee dagen want ik wou absoluut weer gaan stewarden op een FIFé show.

Het liep daar vlekkeloos en heb weer veel bijgeleerd. Heb daar twee reuze dagen gehad, een keigoede organisatie en wij werden daar letterlijk verwend. Daar moest je niet vragen "hebben jullie wat te drinken" neen hoor, de organistatie had alles goed bekeken daar. De keurdersruimte en het secretariaat waren aanpalend en de stewards konden in het secretariaat onbeperkt binnen en buiten om de keurders en zichzelf te voorzien van de nodige drankjes en koekjes EN er was ook fruit te vinden, lekkere Conference peren en geweldig zoete mandarijntjes.

Het keuren, wel, ligt nogal gevoelig bij mij, ik kan alleen maar zeggen dat er op ieder evenement waar dan ook ter wereld "vriendjespolitiek" wordt uitgeoefend. Zitten "slijmen" bij de keurmeesters, daar baal ik van (proberen ze bij mij ook, alleen dat het niet werkt)

 

Als je gaat stewarden krijg je na afloop een Steward Rapport van de keurmeester die je die dag hebt geassisteerd. Doordat het op zaterdag het Belgisch Kampioenschap was en het zo druk had om alles in de gaten te houden (vooral tijdens de BIS) had ik dat daar natuurlijk laten liggen. Het eerste wat ik zondag vroeg was natuurlijk of ze dat daar gevonden hadden en ja hoor,het lag netjes op het secretariaat te wachten op mij. Je moet je naam zelf schrijven op dat papiertje, de rest vult de ambterende keurmeester in. Ik heb er al enkele" verzameld", maar het was pas de derde FIFé show die ik deed en mijn rapportje was "the best ever" en het is dan ook de eerste keer dat ik ga stoeffen over mezelf !!! (tenslotte hoor ik bijna iedereen stoeffen over zichzelf waar ik dikwijls moet van kotsen, vooral in de weekends op de wedstrijden)

 

Ik wens jullie success met het ontcijferen van het handschrift van mijn rapportjes van de shows in Herselt!!!

 

Het is ondertussen al december en alles gaat hier goed.

Het jaar is bijna ten einde en rest er mij alleen nog maar te zeggen : aan iedereen een

en een