Free counters!

Minoes is echt een schat van een poes

Zoals ik al op haar vorige pagina zei, gaan we hier verder

14 januari 2014

Het nieuwe jaar is ondertussen al 2 weken oud.

Het is nu 8u 's morgens. Minoes is momenteel het kot aan 't afbreken, ze heeft honger, grote honger zelfs. Ze heeft sinds gisterenavond geen eten meer gehad want de DA komt haar seffens halen om ze te steriliseren (eigenlijk castreren). Het is nodig want sinds ze krols gestaan heeft zijn haar hormonen niet te stuiten. Zo'n hevig ding dat het is. Ze heeft er duidelijk last van, ze wil maar één ding : gedekt worden !! En ik word daar ook mottig van, want ze geeft niet op. In huidige omstandigheid is ze nog steeds op zoek naar haar vroeger maatje (die ondertussen toch ook al ruime tijd geleden gestorven is) op een "uitnodigende" houding. De ene week doet ze normaal en de andere week is ze een hormonale tijdbom. Daarbij gaan haar anale klieren dan ook in overproductie, ik heb de ene moment een kat in huis en de andere moment een stinkdier. ( en dat geurtje blijft de hele dag precies in je neusgaten plakken)

Ik hoop dat alles vlot verloopt en dat ze er niets aan over houd van die operatie, want miserie heb ik al genoeg gehad . . . . . . .

8u50 de DA heeft Minoes komen halen, ze zal terug zijn in de late namiddag . . . . . zucht, en nu afwachten, zucht . . .

16u50 Klop klop, wie is daar , de DA en Minoes !!

Ze is terug, het bleek een hele klus geweest te zijn, vooral met al dat haar !! Ze ziet er niet uit, wat logisch is. Over draadjes die verwijderd moeten worden nadien hoef ik mij geen zorgen te maken, die verdwijnen vanzelf wel. Ze heeft een groot litteken doordat ik voorstander ben van zowel de eierstokken als de baarmoeder er uit te halen, kwestie van latere aandoeningen preventief te elimineren.

Het eerste wat ze deed was naar haar etensbakje gaan, ik had wat Viyo voor haar klaar staan en dat was zo op.

Een uurtje later heb ik haar wat sappige vleesbrokjes in saus gegeven die ook snel op waren, tenslotte had ze bijna 24u niet gegeten. Ik ga nog enkele uurtjes wachten voordat ik haar weer een beetje voedsel geef.

Ze loopt heel moeilijk nu, wat normaal is. Ik zou ze zoooo graag willen pakken om te knuffelen, maar ze wil niet, en haar pushen moet je nu ook weer niet doen. Wat ze toch probeert is om te springen, maar dat lukt niet want alles doet toch nog zo zeer. Ik ben benieuwd wanneer het haar toch gaat lukken, ik hoop de eerste dagen niet, maar ja, het is toch zo'n springkonijn hé ;-)

Voilà, mijn woorden zijn nog niet koud en ze is al in haar mandje gesprongen en verzonken in een diepe slaap

15 januari

Het is nu 1 dag na de operatie, ben speciaal maar een halve dag gaan werken vandaag om zo rap mogelijk bij mijn Minoeske te zijn. Ik heb ze gisteren gewoon laten doen en ik moet zeggen dat ze zeer snel weer "de oude" was.

Vandaag heb ik een fotooke kunnen pakken van haar litteken, en ge moet verdomd goed zien waar het is. De DA heeft heel knap werk geleverd, beter dan diene Jeff Hoeydingeskes van de Limburg  LOL

De wonde is heel mooi droog en zuiver, ze heeft zich al heel goed "getoiletteerd" en ze loopt al terug normaal nu, gisteren was het precies of er stak nog iets tussen haar benen ;-)) 

Het is toch wel formidabel hoe dieren zo snel recupereren, wij mensen zouden minstens 2 weken de zielenpoot uithangen .

Ze zeggen niet voor niets : Dierenrijk , Plantenrijk en Mensdom . . . . en wat mij persoonlijk betreft met de nadruk op dom

16 januari

 

2 dagen na de operatie en alles gaat nog steeds zeer goed. Ze springt en klautert wel overal op, maar dat gebeurt nog steeds met grote voorzichtigheid (al goed natuurlijk) Eten en drinken gaat ook goed, meestal na een narcose wil dat wel eens een tijdje duren vooraleer dat vlot gaat, maar bij Minoes niet hoor. Ze heeft ook geen last van braken en diarree gehad, dus mag ik niet klagen hé 

Het enige wat veel ze doet is slapen, slapen , slapen en nog eens slapen met daartussen een "wasbeurt"

Eigenlijk is dit wel goed, dan kan de wonde niet openscheuren

21 Januari

Ze is ondertussen al goed uitgerust en terug actief zoals nooit te voren ( dus mijn rust is ook gedaan;-)

Ik had voor haar een verrassing, ik "verstopte" een pluchen tijger in één van de hokjes van haar krabpaal en wat dat dan als resultaat gaf zie ja op onderstaande filmkes

Oesje, wat is dat hier ?????                                                  Helaba Tijgerke, meekomen jij LOL

En ze geeft niet op, ik heb het uiteindelijk wel weggepakt, want ik vond ze een beetje "heftig" worden

Van al dat spelen krijg je honger                                                  en nadien moet je gaan rusten

Ergens in februari . . .

Minoes op ontdekkingsreis.

Waarschijnlijk dacht ze dat het al Pasen was door het vrij zachte weer want ze had plots interesse in iets dat er al altijd gestaan heeft. Er moesten zo eens paaseitjes verstopt zijn voor haar ;-))

Zoek zoek zoek,                                dju niks eetbaars te vinden hier,             dan ben ik maar terug weg hé

Het is wel zo dat sinds haar operatie een enorme "drang tot eten" heeft, je zet haar potje met lekkers neer op de grond en het is in 1-2-3 op. Zo schrokken en constant achter eten vragen, niet normaal dus. al wat je haar voorschotelt is op, allée, alles wat eetbaar is is op ( net zoals bij mij dus LOL)

Ondertussen zijn we al april, niks bijzonders aan de hand, alles gaat goed.

In mei leggen alle vogels een ei

Maar hier komen er gewoon katten bij !!!

Ik moet altijd alert zijn dat ik geen plastic tasjes of iets dergelijks achterlaat want daar is zij zot van. Alle plastic spulletjes worden aan diggelen gescheurd, op zich wel schattig om te zien, maar ze eet die dus ook op.

 

Dus oppassen is de boodschap en na ieder winkelbezoek de plastieke zakskes onmiddellijk de vuilbak in.

Een mens kan soms (dikwijls) haast hebben en dan heb je naar de winkel geweest en zet je je spulletjes voorlopig ergens neer om ze later op te bergen en dan krijg je dit : plastiekvreterkes !!!

 

 

Weet je, één voordeel heb je wel, je laat niets meer rondslingeren en ziet het er netjes uit bij je thuis ;-))

Ja ik weet het, ergens staat er geschreven dat er nooit nog een dier binnen kwam, maar dit kon ik echt niet laten ;-)))

Mag ik jullie voorstellen : Jumping Velvet Dolores

En waar hebben jullie die naam nog gehoord ????? Klinkt toch zo bekend in de oren ????

Juist ja, de mamma-kat van mijn Minoes !!!!

Ik kreeg van Jacqueline een mailtje of ik iemand wist om deze super lieve poes te adopteren, die goed voor haar zou zorgen. Ik dacht bij mezelf, mama en dochter herenigd, dat zou toch leuk zijn, nietwaar ?

Dus stelde ik voor om ze zelf in huis te nemen, wat trouwens goed zou zijn voor mijn Minoes , wat poezengezelschap kan nooit kwaad voor haar. En ja hoor, daar in Nederland waren ze blij met het nieuws en ik natuurlijk ook !!!!

Iedere poezenliefhebber weet dat je nooit kan voorspellen of katten met mekaar overweg kunnen, maar toch wou ik het proberen. Beide poezen zijn gesteriliseerd, wat alleen maar voordeel kan bieden voor de onderlinge hiërarchie.

En wat nu ook leuk is, Dolores blijkt een schoot-kat te zijn, eindelijk een "flodderkat" in huis !!

Zo gezegd, zo gedaan, dus Dolores is aangekomen in "Yellow City" en nu kan het poezenfestijn beginnen.

Ik zette het mandje op de grond om Minoes kennis te laten maken met Dolores, het mandje liet ik nog eventjes gesloten want je weet nooit wat er gebeuren gaat. Ik ging mijn klein fototoestelletje halen om deze "hereniging" te filmen, maar dit "moment suprême" heb ik wel gemist. Minoes was er zo snel bij en Dolores blies 1x en mijn Minoeske spurtte de keuken uit , jammer dat ik dat moment niet heb kunnen vereeuwigen

Het eerste filmpje laat zien hoe ik haar uit het mandje liet, recht de kattenbak in zodat ze weet waar deze staat. Ik heb ze gewoon laten doen, eens kijken hoelang het duurt voordat ze daar zelf uitkomt, Minoes kijkt toe vanop een veilige afstand (met een beetje schrik dus)

Het tweede filmpje laat zien hoe ze zelf op "ronde" vertrekt gevolgd door Minoes, let wel, ze zat daar reeds 5u te schuilen in diene bak. Ik heb gewoon het deksel van de bak gehaald en haar laten doen , lang en geduldig gewacht, want één ding doe je niet en dat is pushen !!!

Dolores heeft enkele plaatsjes gevonden waar ze rustig alles kan bekijken. En ik moet ook alles bekijken dus kampeer ik maar weeral beneden in de zetel hé. De bovenverdieping is "verboden toegang" voor enkele dagen, ha ja, anders kan ik ze niet in het oog houden. Vooral of ze eet en drinkt, of ze de kattenbak wil delen met Minoes (daarom staan er twee naast mekaar) en vooral of ze veel last heeft van stress. Tenslotte komt ze terecht in een geheel andere omgeving dan dat ze gewend was. Wel een groot voordeel voor Dolores want na haar sterilisatie werd zij gepest door de andere katten en dat verdiende deze super lieve poes niet. Dat was dus de reden dat er voor haar een rustige omgeving gezocht werd.

Het eerste filmpje : Dolores op de vensterbank en Minoes heeft nog altijd een beetje schrik van haar imposante verschijning, want groot is ze echt wel hoor , ze weegt zo'n drie kilo zwaarder dan Minoes ;-))

Het tweede filmpje, Dolores nog steeds op de vensterbank en Minoes is al haar moed bijeen aan't rapen om toch maar "vriendje" te worden met haar mama. Zou Minoes het eigenlijk wel weten dat Minoes haar moeder is, tenslotte heeft ze die bijna een jaar niet meer gezien

Een dagje later , eten en drinken staan nog niet op haar programma, alleen "de kat uit de boom kijken". Gelukkig zijn ze vrij rustig en blijft het bij hier en daar wat geblaas en gebrom. Er worden geen bangelijke uithalen naar mekaar gedaan zoals Minoes naar Clooney II deed.

Het enige wat ik voor Dolores kan doen is wat drinken en voedsel bij haar in de buurt zetten zodat Minoes kaar niet kan storen (want die durft nog steeds niet echt tot bij haar komen), maar toont er helemaal geen interesse voor. Dolores houdt nog steeds een "gereserveerde" houding aan, blijft de ganse dag in haar "huisje" zitten. Wat ik wel doe is ze veel gaan knuffelen terwijl ze in haar huisje zit, en dat vind ze heerlijk, misschien dat het helpt om haar over de drempel te krijgen om rond te gaan wandelen. Of het een goed idee is, dat zien we wel hé

Heb zelfs getracht om Minoes met een bakje lekkers als soort van "lokaas" te gebruiken om Dolores  te lokken maar dat werkte ook niet hoor. Geduld, dat is de enige oplossing . . . .

En geduld, dat wordt beloond !!!!

Ben 's nachts wakker geworden van de dames hun geblaas en gemorrel en plots sprong Dolores op de dressoir, riep haar en ze kwam heel gezwind naar me toe. Sprong op mijn schoot en wat was ik blij !!! Mijn floddertruckjes hebben blijkbaar geholpen !!! Weeral een stap in de goede richting !!! ( en ondertussen rap wat fotookes kunnen pakken ;-))

De kleuren van de foto's wijken af, die "grijze tinten" zijn zonder flits genomen, de mooiere "bruine tinten" met flits en benadrukken meer de echtheid van de kleur van Dolores.

Oesje, de boel omver gooien kan ze ook al ;-)

   

   

 

Doordat Dolores op mijn schoot is gesprongen , is Minoes er bij komen liggen op de zetel wat de start tot hun vriendschap leidde. Minoes kreeg meer vertrouwen in haar mama.

Na het flodderuurtje ging Dolores een stunt uithalen :

Hoe deze kat                                    daar in kan ???                                Wel zo dus !

Het bovenstaand filmpje is van slechte kwaliteit omdat het midden in de nacht is opgenomen , ze is daar blijven slapen tot 's morgens. Dan is ze aan haar volgende inspectierondes begonnen. Van het moment dat ze uit diene kleine krabpaal is gekropen heb ik die omgedraaid, een kat van een goeie 8kg in een hokje van 30x30 cm is echt wel te krap, als er iets gebeurt kan ik ze er niet uitkrijgen.

Ha, eindelijk terug wakker  .     om dan met wat geblaas onderweg , naar haar huisje terug te keren

Het gaat ondertussen goed met die twee hoor, langs de ene kant zoeken ze mekaar op en langs de andere kant vertrouwen ze mekaar nog niet. Ik heb er alle vertrouwen in dat die twee onafscheidelijk gaan worden.

Ik had Dolores een borstelbeurt gegeven en die liet dat zeer goed toe. Ze genoot er van, zo lief zacht spinnend geluidje dat ze erbij maakte. En Minoes die kwam daarna "inspecteren" , ik rook naar Dolores hi hi hi en ze vond het ook raar dat ik de kleine krabpaal omgedraaid had

Zeg nu eerlijk, die Dolores is toch wel een knappe dame hé, net zoals haar dochter ;-))))

Nu ze het  beneden verdiep goed kent heb ik de tussendeur opengelaten zodat ze de bovenverdieping kan verkennen.

Op een gegeven was ik Dolores kwijt hier beneden, dus zal ze wel ergens boven zitten. Ik hoorde Minoes zeuren bovenaan de trap, ging een kijkje nemen, ze kwam naar beneden toe maar maakte dan wel duidelijk dat er boven "iets" was. (zie eerste filmpje) Dus ik naar boven toe, gevolgd door Minoes en die bracht me naar Dolores toe. Toch wel fijn dat ze nu al mekaar in de gaten houden hé !!!

Jammer dat je ze niet zag zitten op het filmpje, geen paniek hoor het bed staat redelijk wat van de muur af, de chauffage staat in de weg (en die werkt niet eens)

Ik heb godverdomme weeral prijs !

Ik terug naar beneden toe maar Minoes maakte wel duidelijk dat Dolores nog steeds boven achter het bed zat ;-)

 

Als het zonnetje straks verdwijnt zal mijn vampiertje wel tevoorschijn komen, wees gerust ( en waarom ze ik een vampierke noem . . . . die slapen ook overdag en komen 's nachts tot leven, ha ha ha

De vierde avond bij mij thuis kon ik Dolores niet vinden. Buiten kon ze niet zijn want daar lette ik goed op.

De laatste keer dat ik haar gezien en gehoord had was rond 19u. Rond 22u begon ik mij zorgen te maken en heb heel het huis op stelten gezet. Waar zit die toch ? Ik zag ze niet, ik hoorde ze niet en Minoes kon ze mij niet aanwijzen, wat ze daarvoor altijd wel deed. Godmiljaar, zou die dan toch ontsnapt zijn ? Ik zou niet weten hoe !! Dus neen, dat kon echt niet, daar ben ik zeker van, maar waar is die dan toch ?

Na 2u paniekerig zoeken, continu van boven naar beneden rennen, alle kasten uitladen , de inboedel verzetten, enz. kreeg ik het benauwd. Stel je voor dat die ergens vast zit. Maar waar dan ? Onder het bed kan niet, maar toch het bed uit mekaar gehaald om zeker te zijn. Verder kan die nergens onder of tussen.

Rond middernacht heb ik haar gevonden, ze was ergens onder gekropen wat ik nooit voor mogelijk hield (zal je het vertellen als ik je ergens tegenkom) Ze zat compleet onder de stress. Heb ze opgepakt en in mijn armen gehouden en toen ontdekte dat er iets mis was met haar. Alleen wat, dat weet ik niet hé. De stress bleef aanhouden en van eten kwam er ook niets in huis, gelukkig dat er zoiets als Nutri Plus Gel bestaat dus ik de eerstvolgende ochtend naar de apotheek. Ja ik weet het, een kat voederen onder dwang is niet echt leuk, maar als het met dan moet het hé.

 

Kattenliefhebbers met "kennis van zaken" weten immers dat volwassen katten adopteren altijd wel wat spanningen teweeg kan brengen en als een kat zich verstopt om niet gevonden te willen worden . . . . . . en toen ben ik beginnen janken . . . . .

Die nacht begon Dolores massaal te hoesten en niezen, en het is natuurlijk zondag, dus de DA kan maar pas morgen komen. De DA onderzocht haar en ze zit met een plots opgekomen hevige koorts en een ontsteking op de luchtwegen.( EN NEEN HET IS NIET DE NIESZIEKTE)  De kans is (ook al is die zeer klein) dat ze misschien ooit een "slapende infectie" opgelopen heeft en door de verhuis met bijkomende stress dat het een "explosieve" vorm kreeg. Ze kreeg maandagochtend enkele inentingen en drie soorten medicijnen waarvan 1 dat echt heel straf spul is, die ik haar vanaf de volgende dag moet geven. Begin daar maar eens aan zonder ze nog meer stress te bezorgen. Ik had de fokker al op de hoogte gebracht en die kwam met een heel goed plan om de medicijnen te geven op een "vrijwillige" manier.

In haar "ouderlijk huis" werd ze regelmatig verwend met Vitacraft Liquid Snack dat ze enorm graag lust en dat ze daar gebruikte om ontwormingspilletjes op een subtiele manier bij de poezen binnen te krijgen. Dus ik op zoek naar die dingen want ik moest ze dezelfde dag nog hebben. Meer dan 3u30 onderweg geweest maar ik had ze gevonden .

Ik presenteerde het haar op duizend-en-één manieren maar ze wou het helemaal niet.

De volgende morgen was ik opgelucht. De spuitjes hadden al een duidelijke invloed en weet je wat ????? Ze at diene Liquid stick op !!!!!  Ik gelukkig !!!!! Nu kan ik de pilletjes fijn malen en mengen haar dat spul en met een spuitje (zonder naald hé !!) toedienen. Het werk perfect en na twee dagen is de koorts weg en heb ik mijn Dolores terug.

Ze loopt hier rond alsof er niets gebeurd is. Het hoesten is over, juist af en toe nog een "niesje"

Ik heb hier bezoek en zij zit op de tafel net of dat er niks gebeurd is en ze komt flodderen, want dat kan ze héél goed.

Dat waren godverdomme toch weer enkele spannende dagen en dat het mij weeral moet overkomen hé

De medicatie duurt in totaal 10 dagen, want antibiotica moet je volledig uitgeven.

In ieder geval komt alles goed en bedankt Jacqueline en Bart voor diene geweldige tip !!!!!

En sorry dat ik jullie heb laten schrikken

 

Vanaf nu kunnen moeder en dochter samen echt genieten en hopelijk samen oud worden.

En dat mijn volgende berichtjes terug leuk zijn !!!!!!

22 Mei  -  tout va bien ;-)) 

Op verzoek een nieuw filmke.

Ik had die twee snoezepoezen gefilmd tijdens het toedienen van Dolores haar medicijnen maar er was een groot probleem nl. het beeld was volledig geblokkeerd door één of ander kieken dat in de weg stond (tja, ik ben nogal breed uitgevallen hé ;-))

 

Dan maar een ander gemaakt, gewoon voor de fun. Dolores is een heel rustige kat die de snoepkes op haar eigen manier aanpakt en Minoes op die van haar, met het risico dat je vingers wel eens als snoepje worden aanzien  LOL

Ondertussen heb ik van die lieve Noorderburen lekkere snoepjes aangekregen voor de "Queens of Yellow City"

Een hele hoop Miamor !!! Dat zijn ook van die lekkere vloeibare snacks voor katten. Bedankt Jacqueline en Bart !

Help, ik heb een voyeurke in huis ;-)

Minoes is een "specialleke" dat zegt de DA toch altijd als die langs komt. Ik moet ze gelijk geven, ha ha ha

Ze heeft inderdaad van die rare kuren, daarom is ze voor mij echt geweldig !

Ik vraag mij af wat ze allemaal kan zien, de ramen aan de straatkant zijn een stuk bedekt met een folie die de ramen "melkmat" maken (ik hoef geen pottenkijkers die naar binnen gluren)  ze kan daar uren liggen kijken naar . . . . tja, door een spleetje van 2 mm zal het wel niet veel zijn, maar de schaduwbewegingen van de vogeltjes in de voortuin zijn al genoeg om haar aandacht te trekken

Lazy Minoes

Ze kan zo van die lekker-lui-ik-geniet-houdingen aannemen om een slaapje te doen, leuk toch ?

terwijl Dolores meer van gedistingeerde posities houd 

al dan niet vergezeld door "Tijgertje"

Ondertussen zijn we al in juni.

Dolores is een nieuwsgierig typetje, net als Minoes hoor. Ik was een poging aan het doen om mijn nageltjes te "verfraaien" met behulp van . . . Dolores ! Op een gegeven moment lag ze op de stoel die naast mij stond , ik dacht bij mezelf "ze heeft het opgegeven" maar neen hoor, plots ging ze zitten en ik dacht bij mezelf "dadelijk gaat ze weer op ronde" en ja hoor, weg was ze, op zoek naar iets op in te bijten !!

Ik was mijn filmkes aan't bekijken en Dolores was er natuurlijk ook bij ( wat dacht je anders ;-)))

Ze keek met veel interesse en plots kreeg ze iets in de gaten : "dat ben ik op den TV"

 

Het was wel duidelijk dat ze op één of andere manier zichzelf herkende want op Minoes reageerde ze niet, op haar eigen miauwtjes wel.

 

Eigenlijk wel grappig hé ;-))

Minoes is gek op mijn horlogeke en ze zal er alles aan doen om het te kunnen pikken.

Ik heb een kartonnen doosje staan, ergens in mijn zeer rommelige bureautafel , met drie schuiflades waar meestal mijn horlogeke in ligt. Ik heb het soms moeilijk om dat kartonnen schuifje open te krijgen maar Minoes niet hoor. Ze had wel pech, ze kreeg het weeral open maar . . . . het horlogeke ligt daar niet meer !!! Ze is niet alleen verzot op plastic maar ook al wat uit siliconen bestaat ( horloge bandjes, bakvormen en noem maar op) en bijt het dan stuk.

Dolores is ook een "plastic kat" hoor, die doet zelfs meer moeite dan Minoes om haar doel te bereiken.

Mijn stofzuiger had zijne geest gegeven dus moest ik een nieuwe bestellen. Ik had dat ding uitgepakt om direct uit te proberen ( tja, ik ben zoals de kleine kindjes, die moeten ook altijd direct met hun speelgoedjes beginnen spelen) en terwijl ik rustig het boekje aan het lezen was i.v.m. dat "stofzuigzak-loze" ding hoorde ik wat. Dolores was haar kunsten aan het vertonen en het leuke is dat ze met haar pootjes bleef plakken aan die plakband. Na deze gewassen te hebben ging onze "plastic-dievegge" aan de slag ;-))

Die twee komen echt wel goed overeen.

Minoes is een speelvogel en Dolores houd het liever wat rustiger. Dolores was haar dochter een "onderhoudsbeurt" aan't geven en Minoes die dacht " jippie, nu is het moment aangekomen om te gaan spelen", dus schiet op een gegeven moment Minoes weg met de hoop dat haar mama haar wel zou achtervolgen.

Mispoes !! Dolores bleef keurig waar ze was en begon dan zichzelf maar een poestbeurt te geven.

Tja lieve Minoes, ik zou zo zeggen : blijven proberen hé !!

Eén ding is wel zeker, het is net of ik die twee super lieve poezenvrienden al jaaaaaaaaaren in huis heb. Uiteindelijk ben ik dan toch blij dat ik Dolores ook ik huis heb gehaald (eerlijk gezegd durfde ik niet echt goed door al die miseries van voorheen) Katten zijn niet gemaakt om eenzaam en alleen de dag door te brengen, en mijn poezenvrienden mogen niet buiten, ik woon zo'n beetje "op den buiten" en met al die boeren in de omtrek is het echt niet veilig voor dieren.

Daarbij zie ik met regelmaat dieren die doodgereden zijn en dan denk ik bij mezelf : dat hebben die beestjes toch niet verdiend !!

21 juli : België - Nederland ;-))

Op onze Nationale Feestdag kwam er hier hoog bezoek : Jacqueline en Bart

Ze kwamen hun poezenvrienden een bezoekje brengen ( en mij natuurlijk ook hé ;-)) Ik had wat lekkers voor hun voorzien, gewoon wat simpele toastjes en natuurlijk ook twee soorten dessertjes , ah ja, want ik ben tenslotte ook een "dessert-freak"

Het waren wel "gezonde" dessertjes, zonder vet, boter en suiker, wat wil een mens nog meer ?

Ze moesten wel iets in de plaats meebrengen . . . . . . . iets heel stom  . . . . . .. gemaakt van papier  . . . . . . en neen, het waren geen papieren servetten . . . . . .

Wat dan wel ? Dus ik de dag daarvoor alles in gereedheid gebracht, lekkere taart gemaakt, de koffiezet en thermos uit de kast gehaald en schoongemaakt ( tja, ik drink geen koffie dus heb er lang moeten naar zoeken) want die stonden al héééééééél lang ergens weggestopt in één van de kasten.

Was eventjes aan het denken wat ik met die toastjes zou aanvangen, tenslotte kan je die niet opvoorhand maken want dat wordt gewoon "platte tuub", dus gewoon klaarmaken als ze er zijn.

Dus alles bij mekaar gezet ( qua servies, suiker, zoetjes enz) en toen kwam ik tot de conclusie dat ik toch iets over het hoofd had gezien. Dju, het is nu zondag namiddag, natuurlijk geen enkele winkel waar je terecht kan, dan maar bellen naar Nederland om iets te vragen ( 't was meer eisen LOL) "Ha Jacqueline, als Bart morgen koffie wil drinken, moeten jullie wel koffiefilters meebrengen"  JUIST JA, nodig mensen uit voor een bakje troost, je hebt wel een koffiezet ergens in de kast staan, Mokka en Mildou koffie gaan kopen, maar geen stomme filterkes om in da machientje te steken !!!

13u Ding dong, daar zijn ze dan, met een tas vol lekkers voor de poezen, wat lekkers voor mij en met de koffiefilterkes zelfs !! Ondertussen heeft Jacqueline mij een geweldige tip gegeven moest ik dat weer eens voorhebben.

Het was in ieder geval een hele leuke middag, lekker geknabbeld en Bart vond mijne koffie zelfs lekker ( tja, ik weet niet hoeveel koffie in die filter moet dus heb ik er maar wat ingeschept "op goed geluk" en bleek toch goed te zijn geweest).

We hebben ook leuke babbels gehad en mijn bezoek heeft zich geamuseerd met het "omkopen" van mijn katten, ha ha, Dolores is geen probleem om die aan te halen, maar Minoes is een geval apart, snoepjes op, Minoes weg .

 

8 Augustus

Iedere morgen geef ik ze nat voedsel, meestal kipfilet in reepjes of andere lekkere vleessoorten in jus.

Ze zijn daar dol op natuurlijk.

Ik moet wel iedere keer lachen om hun gesmikkel en gesmul en kon het niet laten om deze twee lekkerbekjes te filmen tijdens hun delicatessen-avontuur ;-))))

Ik heb de twee dames gewogen en ze wegen allebei 6,4 kg. Minoes pakken gaat altijd gepaard met wat vechtlust en doordat Dolores (die ik ondertussen gewoon Dolly noem) die strijdkreten van haar dochter hoort, doet zij ze natuurlijk na hé, die twee zijn echt theatraal aangelegd hoor ;-))

Nu moet ik ze terug gaan vangen want het is vandaag (zoals iedere maand) "druppeltjes dag" en mijn poezenvrienden houden er helemaal niet van, want dat stinkt enorm ( voor kattennormen dus)

September : de Belgisch-Nederlandse Evel Knievel is opgestaan ;-)

Ons Minoeske heeft het weer geflikt om een nieuwe stunt uit te halen. Ik heb een TV-ke op de slaapkamer staan, dat is mijn slaappil.

Gewoonlijk is er laat op de avond niet veel te zien dus is dat ideaal om in 't slaap te vallen.

Ik werd weeral wakker door "ongewone" activiteiten, de TV rammelde maar door (zoals gewoonlijk) en in de linker ooghoek zag ik beweging. Minoes zat bovenop de kleerkast ! Zo versuft ik was pakte is mijn gsmeke om dat gebeuren te filmen en ja ik weet het, ik zeg alles 10x . . . . met op't einde een wel gemeende "godverdoemme"

Ik dus naar beneden om de  ladder te gaan halen maar tegen dat ik de trap afgesukkeld was, was zij er ook !!! ( gelukkig)

Die madam kan dus perfect boven op de kast springen , stijl naar boven, niet te geloven toch ?

Eén voordeel is wel dat ze, wanneer ze naar beneden springt, altijd een zachte landing maakt op mijn bed en gelukkig volgt Dolly niet (zij is niet zo lenig als haar dochter) Nu ze deze truc kent, doet ze weer niks anders. Oh oh oh, wat vindt zij dat weer fijn !! (en ik moet geen stof meer afdoen daarboven, hi hi hi)

November

Mijn twee lieve poezeloezeschattenbollekes staan op dieet. Dolly is terug moddervet geworden en Minoes, wel daar mag toch ook niets meer bij komen. De tijd van continue brokjes laten staan is echt voorbij, nu wordt alles gewogen.

Pas op, verhongeren zullen ze niet, ze krijgen per dag 70 gr. vleesje en 300 gr. brokjes voorgeschoteld , te verdelen onder hun beide.

s' Morgens als ik uit mijn bed kom, krijgen ze hun 70gr. vleesje  en een tijdje later 150 gr. brokjes en 's avonds terug 150 gr. brokjes wat echt wel meer dan genoeg zou moeten zijn. Maar ik kan je verzekeren dat wanneer de potjes leeg zijn ik gewoon geterroriseerd wordt door die twee madammen ;-)) . Toegeven doe ik niet, maar ja die blijven toch proberen zénné.

Beetje bij beetje het volume verminderen, heel langzaam aan en ik hoop dat ik de madammen (vooral Dolly) terug in

"a perfect shape"  krijg (ze moeten niet worden zoals ik hé)

Ondertussen hebben die twee “Queens of Yellow City” cadeautjes gekregen want Minoes is jarig geweest. Ze is 2 jaar geworden op 25/10. Buiten een hele hoop snoepjes hebben ze ook 2 nieuwe knuffelkussens gekregen om in weg te dromen en ze genieten er duidelijk van.

Het kussen op de vensterbank is het lievelingskussen van Dolores. Met regelmaat jaagt ze Minoes daar uit want Madame de Pompadour moet en zal daar liggen ( precies of er zijn geen ander plaatskes . . . zucht ) Trouwens, Minoes wist al van in’t begin dat Dolores over haar baas is, gelukkig is zij de onderdanige zodat er geen “cat fights” met nefaste aflopen zijn. Simpel gezegd : DOLORES RULES !

December

Het jaar loopt stilaan ten einde en mijn poezenvrienden stellen het heel goed. Ze zijn wel een beetje boos op mij want ze staan nog steeds op dieet.

Hun dagrantsoen staat nu op 70 gr. vleesje en met vleesje bedoel ik kipfilet- of zalmreepjes in eigen vocht, dus niet van die blikjes met van die paté en gel-toestanden ( en als je die minusule blikjes open doet, krijg je daar zelf zin in), en 220 gr. brokjes, dat moeten ze onder hun twee verdelen en dat lukt aardig. Het is niet zo dat één van de twee als een gek de brokjes zo snel mogelijk wil binnenschrokken, dat is al een groot geluk, alleen hun vleesje, dat is in 1-2-3 op ;-)

De maaltijden verdeel ik nog steeds in drie porties per dag en als ondertussen de potjes leeg zijn zitten-hangen-liggen ze naast die lege potjes naar mij te kijken zo met een triestig smoeleke en dan is het net of ze zeggen : is't eten nog niet gereed ?????

 

Deze pagina loopt ten einde en binnenkort gaan we verder op de volgende, want dan zijn we een jaartje verder hé

 

Tot dan !!!!!