Free counters!

Minoes

is de allermooiste !!

Er valt veel te lezen hier, bij oudere computers kan deze pagina veel tijd nodig hebben dus veel geduld aub

 

Klik hier om direct naar de volgende pagina te gaan om de verhaaltjes van Minoes en Dolores te volgen

Twee maanden nadat George gestorven is, heb ik toch maar besloten om voor Clooney een nieuw vriendje in huis te halen. Hij zocht nog steeds achter zijn vroeger maatje, tenslotte waren ze samen opgegroeid.

Maar wat voor een kat zal het zijn ? Weer een sukkelaartje uit het asiel ? Weer eentje waar je geen achtergrond van hebt ? Weer eentje met ziektes waar je niets van af weet ?

Ja, ik weet wel dat "rasdieren" geen garantie geven op een lang en gezond leven, daar heb ik genoeg ervaring mee.

Vooral katten hebben gemakkelijker erfelijke aandoeningen dan honden en hebben ook zeer gemakkelijk nier-insufficiëntie . Dat van die nieren kan je toch voor een groot deel voorkomen door drinkfonteintjes te zetten i.p.v. het drinkwater in een kommetje te doen. Katten houden van "stromend" water.

Na overleg met een zekere Ria (voor insiders de ex van de Karl) heb ik dan toch maar gekozen voor . . . een echte Maine Coon : een poes van 7 maanden genaamd Jumping Velvet Minoes. Op dit moment weegt ze 3,9 kg, maar als je ze vastpakt is het een schraal dingeske. Maine Coon's zijn qua bouw zeer laat volwassen, ze heeft dus nog een lange groeiperiode voor de boeg.

Ze is wel uitgesloten voor de fok maar dat speelt toch geen rol voor mij. De dierenarts die ze gaan halen is heeft het allemaal uitgelegd.

Minoes heeft een stamboom van Felikat. Deze vereniging zou je kunnen vergelijken met Sint Hubertus, er circuleren dus ook een heleboel niet erkende stambomen, immers iedere (ras)vereniging kan stambomen uitgeven (zoals bij ons de NVBK, V.O.E, Kennel Club enz.)

Op 1 juni 2013 kwam ze hier aan, compleet onder de stress want de dierenarts had ze de avond ervoor gaan halen bij de fokker. Eerst een lange rit vanuit Nederland achter de boeg, dan een overnachting op een vreemd terrein, om dan daags erna weer op een ander te belanden. Al bij al viel de "thuiskomst" toch goed mee, ze stapte zelf uit haar kooitje en begon aan de "inspectieronde". Ik heb ze laten doen en na een uur had ik ze al in mijn armen, ze kwam zelf af.

Het is een prachtig dier en zeer aanhankelijk naar mij toe, maar komt niet overeen met Clooney, ze blaast er naar zoals een echte leeuwin en diene tamme vent laat het allemaal maar gebeuren. Het zal wel beteren nadat ze "gecastreerd" wordt over 3 weken ( juist ja, je leest het goed, castreren en niet steriliseren, anatomisch gezien is dat niet hetzelfde)

Ze kan boos kijken, vooral als Clooney iets te dicht komt

Als je op haar oogjes klikt   

   kan je haar eerste fotoalbum bekijken ;-))

                       

 

Dag 1

Een half uurtje na het vertrek van de dierenarts is ze in alle stilte begonnen aan haar "ontdekkingsreis". Ze liep overal tegenaan te schuren, ook met haar bekje om haar spoor achter te laten. Ze liep daar met een kromme rug, kwispelende (lange) staart en korte miauwkes, moest ze een mens zijn zou men zeggen : "zie daar, die heeft ook genoeg gezopen"

Ik had haar al verscheidene keren de kattenbak laten zien (er in gezet), want ze moet toch weten waar deze staat om pipi en kaka te doen hé. Maar enkele uren later zag ik de Clooney sluipend naar een hoek van de kamer gaan, heb hem gevolgd en zag dat zij daar een plasje had gedaan. Mijn eerste gedacht was : "miljaar, da gaat hier toch ni beginne hé !!"

Heb dat opgekuist met een stuk vod en in de kattenbak gelegd en daarna Minoes ook in de bak gezet.

Het"plaats delict" heb ik grondig ontgeurd met Dettol.

Dag 2  

Dat van die kattenbak is in orde, de truuk met het lappeke heeft gewerkt. Er zijn er altijd die zeggen : "katten gaan uit zichzelf de kattenbak in" Tja in de meeste gevallen klopt dat ook wel, maar een nieuwe omgeving is een ideale plaats om "te testen" hé, want er zijn er altijd die daar letterlijk hun voeten aan vegen.

Ik moet wel op zoek naar andere vulling voor in de bak. Ik ben fan van Cat's Best Ökö Plus, maar madam heeft een lange, dikke staart en daar blijven die korrelkes natuurlijk  in plakken, zucht, terug alle dagen stofzuigen.

Eten is haar sterkste kant niet, enkele hapjes en ze is weg. Clooney profiteert ervan om de rest op te eten natuurlijk.

Blazen naar de Clooney gaat ook nog steeds goed, en hij blijft stom verbaasd kijken en denkt bij zichzelf : ik blijf toch proberen ha ha ha !! Vooral in het 3e filmpje is zijn "subtiele" aanpak goed te zien

Ze is al goed opengekomen, ze speelt graag, is enorm nieuwsgierig en het is een echte flodderkat. Eindelijk, want diene Clooney is geen flodderkat, wel een luie kat, zeer luie kat LOL

Dag 3

Minoes was om 5u al in volle actie, juist zoals den George altijd deed, rennen, spelen, overal opklauteren, het deed mij enorm plezier! Ze stond zelfs neus tegen neus met Clooney, weliswaar nog terughoudend, maar er komt schot in de zaak. Heb vanmorgen zelfs geen geblaas gehoord.

Het is nu 5u30 en ga ze eten geven, eens kijken of ze nu al beter eet.

Het gaat inderdaad al beter, maar ze eet wel weinig.

Ze mag gerust wat bijkomen, dik moet ze niet worden, maar ze  staat wel schraal.

De brokjes die ze laat liggen zal ze later wel opeten, alleen is er een kaper op de kust die de bakjes leegmaakt (daarom is hij ook een beetje te dik) dat deed hij ook bij den George

Ik hoop straks fotookes te kunnen pakken van hun alle twee, maar niet als ze aan 't eten zijn, liefst als ze samen spelen.

Dag 4

Gisteren wou ik fotookes pakken van hun twee samen, maar dat lukte me niet, geen nood die komen later nog wel.

De rollen zijn omgedraaid nu, ze had zo dikwijls naar de Clooney geblazen dat hij het beu was en ze een "huishoudelijke pandoering" heeft gegeven, met resultaat dat ze op afstand blijft. Blazen doet ze niet meer, ze wil er wel naar toe gaan maar van 't moment dat hij zich omdraait schiet ze weg gelijk ne pijl uit een boog.

Toch blijven ze mekaar opzoeken, toch kunnen ze mekaar niet missen, want als de ene iets aan 't uitspoken is, komt de andere kijken. Dat zal dan waarschijnlijk een typische haat/liefde verhouding zijn zekers ???  ;-))

Ze heeft nu letterlijk en figuurlijk de trekskes van den George, apporteren zit haar in het bloed. Gelukkig beperkt dit zich alleen maar met haar speeltjes, en niet met mijn schoenen zoals diene andere. 32 Jaar heb ik honden in huis gehad, heb nooit achter mijn "sloefkes" moeten zoeken, tot dat George, de zeer knappe kater, in huis kwam.

Eten gaat al zeer goed, jammer dat ze (nog) niet haar potje in 1 keer leeg eet want dat is wel handig om iedere kat voldoende te kunnen geven (dus zeker niet te veel). Voorlopig moet ik dan maar minstens 4x per dag een beetje geven i.p.v. 2 deftige porties, want anders gaat de Clooney binnenkort de kattenbak niet meer in kunnen LOL.

Dus een bakske gevuld met korrels de ganse dag laten staan gaat niet.

Eén ding is wel zo, dat madam alles opeet wat ik haar geef,  "ik moet dat niet hebben ik wil iets anders" staat niet in mijne woordenboek en dat heeft ze al snel door.

Dag 5

Ze zijn altijd vroeg wakker, en ik dus ook. Clooney blijft er achter "jagen" want hij heeft al lang door dat haar geblaas maar schijn is en dat ze eigenlijk mar "een watje" is. Ondertussen spelen ze een "kat en muis" spelleke met elkaar, jammer dat dit gebeurt in "den donkere" zodat ik dat niet kan filmen (als ik de lotto win zal ik een goe kodakske kopen ;-))

Als ik ze eten geef zet ik de ene keer de potjes ver uit mekaar en de andere keer naast mekaar, maar als ik ze Viyo voorschotel gebeurt dit altijd op 1 schoteltje zodat ze verplicht zijn om samen dit lekkers te delen.

Wat is Viyo ???? Een soort van prebiotisch drankje. De katten zijn er dol op! Of het werkelijk doet wat op de verpakking staat weet niemand, ook de DA niet maar één ding is zeker als je kat diarree heeft geef gerust Viyo en het probleem is opgelost. Ze krijgen het ook niet iedere dag : ten eerste is het vrij duur en ten tweede ze moeten er zot van blijven.

   

Clooney zoekt het graag hogerop, hoe hoger hoe liever. Hij heeft de gewoonte om boven de gordijnkast te kruipen en Minoes kreeg dat in de gaten en na enkele minuten deed ze haar eerste poging. Twee minuten later is het haar gelukt. Ik heb daar een stokje moeten voorsteken, want  Clooney gaat haar toch achteraan en als Minoes  weer "in paniek" schiet zouden ze wel eens naar beneden kunnen vallen en dat wil ik ten alle tijden voorkomen. De slogan "katten komen altijd op hun pootjes terecht" is ook niet waar hoor!

Dat karton om de katten te beletten om boven de gordijnkast te geraken lijkt primitief maar het is wel effectief ( voor zolang het duurt)

Als ik eens tot bij de Gamma of zoiets geraak kan ik dat karton vervangen door een dun triplex plaatje.

En ondertussen is Minoes kwaad omdat ze niet meer boven geraakt.

Dag 6

Ik denk dat Clooney al lang spijt heeft dat hij Minoes een huishoudelijke pandoering verkocht heeft. Hij is volop bezig met een "charmeoffensief". Wel leuk om te zien hoeveel moeite hij doet om haar aandacht te trekken, en zij ligt daar en kijkt wat in het rond. Hij ligt daar wat te kronkelen en te draaien om zo "ongemerkt" dichterbij te geraken hopende dat ze niet weg rent. Ook zijn toilettage gebeurt in haar bijzijn. Zo'n sjieke madam verdiend toch wel ne knappe gast hé !

Ik heb een echte speurkat in huis (tja, het moeten niet altijd speurhonden zijn hé ;-) Overal waar zij geweest is, volgt hij haar met z'n neus , wel op een "veilige" afstand. Zou het misschien kunnen zijn dat zij krols is ???? Je ziet het in ieder geval niet. Gelukkig dat hij geen ballekes meer heeft.

Dag 7

Alles gaat naar wens.

Ik ga ze voorlopig niet meer achtervolgen met mijn kodakske, straks krijgen ze nog sterallures LOL !!

Ik ben toch wel heel blij dat ik ze in huis gepakt heb. Ze is toch zooooo mooi en zoooooo lief. Het is een schat van een kat. Haar vacht is echt zo zacht zoals haar naam doet vermoeden: Velvet is Engels voor velours en gelukkig kamt het zeer gemakkelijk. Na haar dagelijkse kambeurt heb ik wel de gewoonte om alles terug overhoop te gooien, dan ziet ze er een beetje ruiger (stoerder) uit.

Ze is heel aanhankelijk, ik krijg van haar zeer veel likjes en de "liefdesbeetjes" moet ik er dan maar bij nemen. Gelukkig dat ze niet echt doorbijt , ten minste nu nog niet. Alleen is ze verzot op mijn polshorloge, daar bijt ze graag in. Ik moet ze dan ook regelmatig een tik geven, anders heb ik geen horlogeke meer. Ze heeft een klein bekje, maar de wijzerplaat kan er helemaal in verdwijnen LOL

Dag 8

Ze zitten nu een week samen en het gaat geweldig. Eindelijk spelen en ravotten ze met z'n twee, maar er is wel 1 probleem : dat het 's nachts moet zijn. Het lijken wel vampieren, die worden ook wakker bij valavond ;-))

Mijn dagelijks dagboek is nu niet meer echt nodig, ik zal wel laten weten of er iets leuks of ernstig aan de hand is. Ik hoop alleen leuke dingen te kunnen schrijven de volgende jaren. 

Minoes' favoriete liedje ;-))  wedden dat je 't kent ? Zing gerust mee !!

Fotookes en filmkes komen er sowieso nog aan (hoop ik), ik verwacht foto's van Minoes als kitten en de mama-kat (dankzij de fokker) en ook de portretten papa-kat dankzij de DA die ze naar mij gebracht heeft want zij is in het bezit van papa-kat.

Ik heb besloten om een aparte pagina aan te maken voor de mama- en papa-kat van mijn Minoes zodat de opvolging van haar hier beter te volgen valt. Klik op de link hieronder om meer schattige en vertederende foto's te bekijken.

Dag 14

Ik heb ze dus nu 2 weken in huis en ze is al flink bijgekomen, zoals het nu gaat moet ik ze in de gaten houden dat ze niet te dik wordt, want eten doet ze niet meer, neen ze vreet ;-)) (net zoals ik dus  LOL )

Clooney en Minoes zijn dikke maatjes, maar spelen doet zij meestal wel alleen, er ligt hier genoeg rommel om haar bezig te houden ( vooral laat op de avond) Clooney is echt een lamme tamme kat, dat achter mekaar aan rennen duurt maar 1 minuutje, daarna houdt hij het voor bekeken. Ik had hem beter Kabouter Lui genoemd

De eerste twee cruciale weken zijn voorbij, alles gaat naar wens. Ik kan het mij niet beter voorstellen.

Dag 20

Zit ik rustig te werken op mijn computerke ,zie ik ineens in mijn ooghoek "iets" voorbij vliegen. Ra ra ra wat was het ?? Juist ja, Minoes ! Ik had een stuk van de krabpaal gedaan uit voorzorg om toch zeker te zijn dat de katten niet meer bovenop de gordijnkast zouden kruipen, want samen met dat stuk karton was ik in overtuiging dat het niet meer zou lukken.

Zucht, een goed gedacht is dan ook alles hé . . .               

Zij zit boven en hij doet geen moeite ( gelukkig maar)                    Ze zit precies te lachen naar mij

Ik had nooit gedacht dat zijn zo ver zou springen, dat is verdomme toch een lenig beest zeg. Nu moet ik eens serieus gaan nadenken over mijne "infrastructuur" hier, waar moet ik diene krabpaal dan zetten ? Ik kan dat toch moeilijk in één of ander donker hoekske gaan duwen, trouwens dat ding is loeizwaar en ook groot om zo maar ergens te "dumpen".

Ik zal hierover eens serieus moeten nadenken ;-))

Het bovenaan dicht maken is geen optie, ik woon in een huurhuis dat niet geïsoleerd is (nergens isolatie buiten de zoldervloer ?!?!?! er staat wel dubbele beglazing in dat dan op zich ook weer geen nut heeft) en dan krijg ik schimmel. Ik had dat al eens geprobeerd en diene zwarte smurrie wil ik echt niet hebben !

Ondertussen heb ik dan maar besloten dat Minoes bovenop de gordijnkast mag blijven springen zolang Clooney haar niet volgt, met z'n twee daarboven is echt te gevaarlijk, het risico is dan te groot dat ze naar beneden vallen.

Ik heb een voorlopige oplossing gezocht (weeral met die stukskes karton ;-)) om te kijken of het goed gaat. Ze kan nu niet meer langs de hoeken naar beneden springen, vooral de linkerkant was voor haar plezant, dan sprong ze los op mijne bureau (ik moest iedere keer mijne laptop verstoppen, anders zou dat ding al lang naar de kl...n geweest zijn)

Ik heb zelfs een "opstapje" gemaakt, dan kan ze zich beter afzetten mocht ze haar sprong niet goed ingeschat hebben, en ze gebruikt het wel degelijk ook. Ook een voordeel is dat ik geen krassen meer heb van haar schattige nageltjes ;-) 

Ze kan daar soms zo "gevaarlijk" liggen op diene smalle richel

 

Op een gegeven moment zat ze boven op de keukenkasten, net zoals Clooney dat graag doet.

Ik zat voor de zoveelste keer aan mijn PC-ke te werken ( tja, secretareske zijn van een hondenschool is wel degelijk een full-time jobke) en ik hoorde ze "roepen". 

Ze wist niet hoe ze terug naar beneden moest en dan ben ik ze maar gaan halen ( ni simpel zénné ;-)).

Enige tijd later hoorde ik in de keuken "knal, boem pats" gevolgd door "MEEEAAAOOOWW" en Minoes schoot als een bliksemschicht  de keuken uit . Ging een kijkje nemen en mijn keukentje was bezaaid met glas en . . .olijfolie . Waarschijnlijk heeft ze weer op de keukenkasten gezeten  en heeft waarschijnlijk haar "afdaling" verkeerd berekend  en zo mijn twee flessen olijfolie  meegesleurd.

 . . . . .Zucht. . . . . olie . . . . . leuk om op te kuisen . . . . vooral wanneer er glassplinters tussen zitten . . .

Dag 29

Ik kom 's avonds thuis en het stonk er verschrikkelijk. Ging een kijkje nemen in de kattenbak en ja hoor, ééntje heeft diarree . . . . maar wie van de twee is het ? Na de kattenbak gereinigd te hebben plofte ik mij in de zetel en daar kwamen ze af, de flodderaars ! Ik wist ineens wie er darmproblemen heeft , Minoes !!! Haar staart plakte helemaal onder de kak die ondertussen al opgedroogd was (gelukkig maar). Direct de schaar genomen om de "strontjes" er af te snijden want uitkammen was geen optie.

Heb ze alle twee een dubbele portie  Viyo gegeven, om het "vloeibare" een beetje in toom te houden.

Dag 30

Minoes kakte een beetje bloed ( waarom moeten zulke dingen toch altijd in een weekend gebeuren), nog geen paniek, het is wel de tweede dag diarree, maar de eerste keer dat er een beetje bloed bij zit. Direct een staal genomen van de twee katten (alhoewel Clooney er geen last van heeft)

Dag 31 (maandag 1 juli)

Heb de diarree kunnen onderdrukken, maar de kakjes van Minoes stinken verschrikkelijk. Heb de DA opgebeld (diegene die Minoes gebracht heeft) en ze komt morgen.

2 Juli

De DA is aangekomen en ze kreeg van mij stinkende staaltjes kak van mijn twee lieve poezenbeesten voorgeschoteld, geen paniek hoor, ze zaten apart verpakt in plastic zakjes , gelabeld en al en dan nog eens in glazen potjes om de stank tegen te houden, om naar het labo verstuurd te worden.

Aan de katten was niets abnormaals te zien, de aten en drinken zoals gewoonlijk en Minoes was zo speels zoals gewoonlijk.

Ik heb schrik dat het Giardia zal zijn . . . . nu wachten op de uitslag

Heb nog wat gepraat over de Clooney, hij is toch zoooooo lui, dat is niet normaal van een katje van 1 jaar oud. En daarbij heeft hij een rare houding wanneer hij slaapt, bij iedere ademhaling gaat zijn hele lijfje op en neer. De Da onderzocht hem , luisterde naar zijn hart en longen, maar kon op dat moment niet echt uitmaken wat hij mankeerde. "Mag ik bloed komen trekken" vroeg ze, "ja natuurlijk dat" zei ik. "Dan kom ik vrijdagmorgen maar hij moet wel nuchter zijn, dus donderdagavond de potjes eten wegpakken"

"Amaai, die gaan ferm honger hebben dan, dat is dan gemakkelijk om de pillekes te geven ;-))"

Minoes kreeg direct de nodige spuitjes en de pilletjes moest ik aan de twee katten geven, ah ja, anders gaat het van de ene kat naar de andere. "Het zijn kleine pillekes" zei de DA, "die gaan ze gemakkelijk binnenspelen als je ze in nat voedsel verstopt"

Tarara, dat zie je van hier, dat pakte niet zénné, heb ze moeten malen en dan mengen met nat voedsel.

5 juli :  Rotavirus

De DA komt bloed trekken bij de Clooney en heeft dan ook de uitslag besproken van de kakjes. Minoes heeft het Rotavirus opgelopen, waar heeft ze dat in godsnaam vandaan gehaald ??? 

Ze komen wel niet buiten maar ik kan dat op één of andere manier ook binnen brengen hé, de straten liggen vol met drolletjes van katten (en honden) en daar er hier heel veel (staat)katten rondlopen is de kans groot dat er veel katten noch ingeënt  noch  "ziektevrij" zijn .

"Woensdag zal ik je opbellen voor de uitslag van het bloedonderzoek van Clooney" en nu maar bang afwachten wat het resultaat zal zijn. Ik had dan ook gevraagd om een "uitgebreid " onderzoek te doen, ook al is het een straatkat uit het asiel.

wordt vervolg , zij maar zeker . . .maar wel op zijn pagina

Met Minoes gaat alles goed, de "kakjes" waren na 3 dagen Stomorgyl weer normaal en na 7 dagen was de geur ook verdwenen. Eigenlijk heeft zij er fysiek nooit last van gehad, is altijd even zot gebleven en haar eten ging heel goed binnen.

Weet je, dat ze van 3.9kg naar 4.5 kg is gegaan ? Ze is dus goed bijgekomen en haar vacht wordt ook voller.

Ik moet toch gaan oppassen dat ze niet té dik gaat worden, ik hou van mijn dieren dus krijgen ze ook veel kattensnoepjes tussendoor, vooral tijdens de borstelbeurten ;-))

Ze is toch een verdomd knappe meid aan't worden , 't is te zeggen ze wordt nog mooier dan dat ze al was ;-)

24/8

Dat Minoes boven op de gordijnkast kruipt, daar heb ik geen bezwaar tegen, maar het is daar toch zo smal dat ik steeds schrik heb dat ze pardoes naar beneden zou kunnen vallen.

Dus, tijd voor een verandering in de infrastructuur ;-))

's Morgens is "Tante Rita" mij (weeral) komen halen om boodschappen te doen, ik was nog eens een zaterdag vrij.

Ik had zo'n ideeke in mijne kop wat die gordijnkast betreft, dus op naar den Hubo voor wat plankskes.

Ons Minoeske was niet goed gezind, want ze mocht niet naar boven zolang ik bezig was.

Het is niet helemaal zoals ik het wou en mezelf kennende gaat dat later nog wel aangepast worden , maar dat komt doordat ik tijdens het winkelen weer eens plat op mijn façade zijn gegaan en mijn knie behoorlijk heb pijn gedaan (en de rest doet ook zeer). Ging efkes een pakske posten en bij het binnengaan schoof ik uit en ben dan letterlijk en figuurlijk daar met de deur in huis gevallen. De tranen stonden in mijn ogen en geraakte niet eens recht. Twee bezorgde Chippendales die daar waren hebben mij dan maar opgepakt (letterlijk dus) en op een stoel gezet. Ik heb dus met heel veel pijn die ladder op en af gelopen, maar ja, alles voor de katten hun veiligheid hé.

Voilà, de nieuwe infrastructuur is klaar voor gebruik. Minoes kan haar zeer hoge IQ bovenhalen om boven te geraken ;-)

Lang heeft dat echt niet geduurd                                          Ze heeft er duidelijk plezier in ;-))

Zoek de kat ;-))

De lattekes staan wijd genoeg uiteen zodat ze haar pootjes er niet tussen kan vastklemmen, en nu ben ik gerust dat ze niet naar beneden kan donderen.

27 augustus

Ze had al twee dagen diarree (en het stonk weer verschrikkelijk), heb de DA opgebeld maar het spreekuur was al gedaan en langer wachten was geen optie. Hij moest weg maar ik kon bij hem thuis wel pillekes komen halen , zijn vrouw bleef wel wachten. Op de hondenschool had ik een aangeduide vrijwilliger te pakken gekregen om Stomorgyl te gaan halen. Dat was niet zo simpel met al die wegeniswerken hier.

Pillekes geven aan Minoes is niet simpel, ik moet hemel en aarde verzetten om het bij haar binnen te krijgen. De enige oplossing is dat de katten (Clooney dus ook) een "beperkt rantsoen" te eten krijgen zodat ik de pillekes samen met tempations snoepjes kan fijnmalen en dat dan ook nog samen mengen met "nat" voedsel dat ze in één stuk moeten opeten. Want zonder die tempations snoepkes lukt het niet meer, ze trekt haar neus op en dan is ze weg. De hele dag krokantjes laten staan zal voor 1 weekje ook niet gaan,  madam geen honger heeft, eet ze het "mengelingeske" niet op, het is nogal een fijnproevertje ;-))

Ik heb nog nooit katten weten kauwen op "nat" voedsel, maar Minoes doet dat wel hoor !! Dus de pillekes verstoppen in een "nat" brokje pakt niet .

Jacqueline heeft fotookes van een broertje en zusje van Minoes doorgemaild, ze zijn toch mooi hé

Het zou fantastisch zijn moest ik ook nog foto's krijgen van de andere katten uit hetzelfde nestje.

                              Zusje MIMI                                                               Broertje Silver

Tijd voor een update van mijn site, het is al weer en tijdje geleden . . . . maar ze zeggen "geen nieuws is goed nieuws"

Jacqueline en Bart waren weer zo vriendelijk om fotookes door te sturen van broertje en zusjes van Minoes

Dit zijn Claire en Silvertje , zusjes van Minoes op ongeveer de leeftijd van 6 maanden

Hieronder kan je Diesel vinden, Minoes' broertje

Hiernaast zijn Claire en Silvertje enkele maanden ouder, dat kan je duidelijk zien aan hun vacht.

Ik hoop dat ze in verschillende talen kunnen miauwen want ze wonen sinds september in . . . . . . . . . Canada !!   ;-)

Nu heb ik alle foto's van de 3 zusjes en 2 broertjes van mijn liefste Minoes. Toch leuk om dit te kunnen zien.

Ik hoop dat de eigenaars later nog een fotooke van hun poezevriend naar de fokker doorsturen, in zou het leuk vinden om een vergelijk te maken van hun uiterlijk, hun verandering van expressie tussen de foto's van het verleden en toekomst.

We zullen zien hé . . . .

Ik weet ook dat er ondertussen nieuwe kittens zijn geboren van dezelfde combinatie, het zal trouwens ook het laatste nestje zijn voor Dolores, deze fiere mama mag op pensioen gaan en mag nog meer gaan genieten van haar luxe leventje als huiskat.

Als ik het mij nog goed herinner gaan er kittens naar Oostende, Edegem (en de rest weet ik al niet meer)

Ik hoop dat ik daar ook ooit eens een fotooke van te zien krijg.

Wat ik ook ondertussen heb vernomen van Jacqueline is dat Oliver (de papa van Minoes) gestorven is op een 4 jarige leeftijd, enkele weken nadat hij nog op "sexvakantie" was geweest in Nederland.  Ze had mij opgebeld om enkele "ervaringen" van DA's uit te wisselen en ik kan je vertellen dat de omstandigheden van Oliver zijn dood toch wel héél raar zijn. De DA die Oliver in haar bezit had kwam met de meest ongeloofwaardige verhalen af over de oorzaak van zijn overlijden, alsook het tijdstip van zijn vertrek naar de Regenboogbrug  kwam niet echt overheen tussen de verklaringen van die DA en haar man.

Ik vraag mij toch wel af, is hij wel dood ??????

Ik zal je het hele verhaal wel doen als ik jullie ergens tegenkom 

Bij nader inzicht geloof ik niks van heel dat Rota-virus gedoe van afgelopen zomer! Ik ken verschillende veeboeren en die hebben er al ooit wel eens van gehoord, maar hebben ze zelf nooit mee te maken gehad. Tenslotte is Rota iets voor de veestapel en niet echt voor katten en honden. Ik heb al verschillende DA's tegengekomen en die zeggen allemaal hetzelfde (behalve die ene trien dan)

En nu gedaan met trieste berichten, we gaan nu weer de vrolijke toer op !

Ondertussen zijn we half oktober

Sinds haar maatje Clooney weg is, is ze niet meer in het rieten mandje geweest dat op de vensterbank staat, dus moest ik er dringend iets aan doen. Daar ik fan ben van internetshopping ben ik dan maar op zoek gegaan voor een nieuw bedje/kussentje. Ik moet zeggen dat ik veel hulp van madam heb gehad bij het zoeken hoor !!

Hmmm, ik zal mij eventjes gedeisd houden, dan kan ik wat langer meesurfen op 't net ha ha ha

Mijn geduld geraakt op, ik zal dan maar zelf kiezen !!                       Yep, ik ben overtuigd, dit zal het worden LOL

25 oktober 2013

   

   

   

Hoera, ik ben jarig vandaag, ik ben 1 jaar geworden !!!

En wat nog leuker is, ik heb zelf mijn eigen cadeautje mogen kiezen. En ik geniet er met volle teugen van !!!

Weet je wat er nu zo leuk is aan cadeautjes die je zelf gekozen hebt???? Die vindt je altijd goed !!!

Minoes en ik wensen jullie allemaal een voorspoedig 2014!!

Het einde van 2013 is reeds gekomen en ik ga nu verder op een volgende pagina met verhaaltjes van Minoes. Deze pagina is veel te lang aan't worden, dus KLIK HIER voor verdere "memoires" van mijn lieve poezenvriend ;-)